Thumbnail
Επιστολή υπουργό Υποδομών για την κατάργηση του προαστιακού Πατρών

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, απέστειλε την Παρακευή, 15/5/2020, επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με θέμα την Επαναλειτουργία του Προαστιακού σιδηρόδρομου από την Πάτρα μέχρι το Ρίον.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Α.Ε. κ. Κ. Σπηλιόπουλο.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα καταργήθηκε ο Προαστιακός στην πόλη μας, από Αγυιά έως Ρίο, ένα δρομολόγιο πρότυπο, που εξυπηρετούσε χιλιάδες επιβάτες.

Η απόφαση αυτή έχει διαταράξει την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Καθώς μάλιστα έχει αρχίσει και η καλοκαιρινή περίοδος, το συγκεκριμένο δρομολόγιο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού εκτός από τους εργαζόμενους, φοιτητές, ασθενείς, εξυπηρετεί σταθερά και τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που μετακινούνται προς τις παραλίες της ευρύτερης περιοχής.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα διέλευσης του τρένου από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου με τη μέθοδο cut and cover, όπως στον Άγιο Βασίλειο και το Ρίο, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα και σε κάθε περίπτωση μέχρι να λυθούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ Δήμου και Κυβέρνησης, είναι άδικο ο Προαστιακός να μένει ανενεργός και να μην εξυπηρετείται συγκοινωνιακά η 3η πόλη της Ελλάδας.

Είναι αναγκαίο να δώσετε εντολή στον ΟΣΕ να επαναλειτουργήσει τον Προαστιακό μέχρι το Ρίο. Παράλληλα, χρειάζεται άμεσα να επαναλειτουργήσει και η γραμμή Πάτρα – Κάτω Αχαΐα, με δρομολόγια όλη την ημέρα και όχι με 5 που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Να ληφθεί μέριμνα, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι βάρδιες των εργαζομένων στη ΒΙ.ΠΕ., με σύνδεσή της από τα Τσουκαλέικα, κατά το πρότυπο Καστελλόκαμπος – Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο.

Περιμένοντας την απάντησή σας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Κώστας Πελετίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ioann.JPG
Ενίσχυση συνεργασίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την έρευνα και την καινοτομία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Καθηγήτριας κυρίας Άννας Κ. Μπατιστάτου και του...

Ενίσχυση συνεργασίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την έρευνα και την καινοτομία
Μίλτος Πασχαλίδης
Μίλτος Πασχαλίδης: «Είμαι ΚΚΕ αλλά στεναχωρήθηκα που δεν ψήφισε τον γάμο των ομοφύλων, μου φάνηκε απάνθρωπο»
Μίλτος Πασχαλίδης: «Η υγεία και η παιδεία δεν πρέπει να είναι ταξικό δικαίωμα»
Μίλτος Πασχαλίδης: «Είμαι ΚΚΕ αλλά στεναχωρήθηκα που δεν ψήφισε τον γάμο των ομοφύλων, μου φάνηκε απάνθρωπο»