Κοινωνία

Υπόθεση Τοπαλούδη: Ελαφρυντικά ζητά η υπεράσπιση - Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ομόφωνα ένοχοι οι δύο νεαροί

Ομόφωνα ένοχοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κρίθηκαν από το δικαστήριο ο 22χρονος και ο 20χρονος.

Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων ζήτησε:

Για τον Μ.Κ: ακαταλόγιστο ή μειωμένου καταλογισμού, μετεφηβικής ηλικία, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς προς το δικαστήριο υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο και να παρέλθει το 18μηνο.

Για τον Α.Λ: μετεφηβικης ηλικίας, πρότερου έντιμου βίου, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και οτι βρισκόταν σε εξάρτηση από το άλλο άτομο.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα προκειμένου να ετοιμάσει η εισαγγελέας την τοποθέτησή της επί των ελαφρυντικών.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με συνθήματα κατά των γυναικοκτονιών και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών από τους συγκεντρωμένους έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Στο άκουσμα της τοποθέτησης του ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης η μητέρα της Ελένης ξέσπασε:

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό, 17 χρόνων ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Τελικά η μητέρα και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας με τον ακροατήριο να τη χειροκροτεί. 

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα τα οποία φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία