Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες – Περισσότερη ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο - Τι αναμένουμε στην Αττική

Κοινωνία 0

Γ. Παναγιωτακόπουλος για τα ανοιχτά σχολεία: Αν κάτι είναι δυσλειτουργικό, θα το τροποποιήσουμε

ΕΟΔΥ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για τη χαλάρωση των μέτρων

Τα επιστημονικά δεδομένα για τη διάδοση του ιού ανέλυσε ο Γ. Παναγιωτιακόπουλος, αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και επίκουρος καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας, τονίζοντας πως το στοίχημα είναι να μην σημειωθεί «πισωγύρισμα» με εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο καθηγητής ανέλυσε πως ο ΕΟΔΥ έχει συστήσει ένα γενικότερο πλαίσιο για τις σχολικές μονάδες, το οποίο εξειδικεύεται ανά βαθμίδα αλλά και ανάλογα τις ειδικές συνθήκες των σχολείων. «Αν κάτι είναι δυσλειτουργικό, θα σπεύσουμε να το τροποποιήσουμε», δήλωσε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος στον ΑΝΤ1, ενώ η κύρια ανησυχία του καθηγητή είναι ο «υπερβολικός ενθουσιασμός» για τη χαλάρωση των μέτρων.

Ο καθηγητής επιβεβαίωσε πως οι κορονοϊοί τείνουν να εξαλείφονται στις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς την διάδοσή τους ευνοεί η υγρασία. 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αναλύονται από τον ΕΟΔΥ και, αν σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων, ενδέχεται να ανασταλούν τα μέτρα χαλάρωσης, σύμφωνα με τον καθηγητή. Ωστόσο, η αναστολή των μέτρων μπορεί να έχει τοπικό και όχι πανεθνικό χαρακτήρα, ανάλογα με τα δεδομένα. 

Τα πρώτα συμπεράσματα από τη χαλάρωση των μέτρων θα αξιολογηθούν σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία