«Δεν είπα ποτέ ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες - Σε 14 χώρες επιστρέφουν στα σχολεία»
Ο Σωτήρης Τσιόδρας για το άνοιγμα των σχολείων και τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού από και προς τα παιδιά

Στο ερώτημα γιατί επέτρεψε να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο απάντησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού, το απόγευμα της Πέμπτης. 

Ο ίδιος ανέφερε: «Καταρχάς, δεν είπα ποτέ ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες. Αλίμονό μου αν έλεγα τέτοιο πράγμα, έπρεπε να με καθαιρέσετε αμέσως από εκπρόσωπο, να βρείτε άλλον».

«Κατά δεύτερον, αυτό που με μαθηματική βεβαιότητα ισχύει για τα παιδιά, είναι ότι κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο κι όλο και περισσότερα δεδομένα δημοσιεύονται συνέχεια, και από την Κίνα, από την πρώτη επιδημία, και από τις επιδημίες της Ευρώπης, και από τις επιδημίες των ΗΠΑ. Γι' αυτό και προηγούνται στις προσπάθειες επανόδου της κοινωνίας σε μια κανονικότητα. Δεκατέσσερις χώρες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έχουν αποφασίσει ήδη για επανένταξη των παιδιών στα σχολεία, δεν είμαστε μόνο εμείς και κάποιες μάλιστα το κάνουν από τις πρώτες τάξεις, κάποιες από τις μεγαλύτερες. Μόνο η Ισπανία και η Ιταλία, μετά την τραγωδία που έζησαν, δεν το έχουν κάνει και δεν θα το κάνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε.

«Θεωρώ για πολλούς λόγους ότι τα παιδιά έπρεπε να προηγούνται. Είναι σωστό να προηγούνται, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό, αλλά αυτά, σαν ελπίδα της κοινωνίας μας, και για ψυχολογικούς, κοινωνικούς και ένα σωρό άλλους λόγους, πρέπει να ενταχθούν πάλι στην κοινωνία. Όσον αφορά στο γιατί τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο, δεν είναι ακόμα σαφές», συνέχισε ο καθηγητής Τσιόδρας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα