Πειραιάς: Πρωτομαγιά με δεμένα τα πλοία
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες των πλοίων που θα βρίσκονται σε όλη την γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στα πλαίσια της απόφασης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αυτό προκήρυξε για την 1η Μάη 2020. Η απεργία αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων που θα βρίσκονται σε όλη την γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά τα οποία δεν θα κάνουν δρομολόγια την ημέρα αυτή.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, "η 1η Μάη αποτελεί για την εργατική τάξη και το αγωνιστικό ταξικό κίνημά της κορυφαίο ορόσημο και διαχρονικά συμβολίζει την ανειρήνευτη ταξική πάλη, την αλληλεγγύη για τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, τον αγώνα ενάντια στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο."

Στις συνθήκες αυτές η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ προβάλει αποφασιστικά το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

- Στήριξη όλων των ανέργων που έχουν απολυθεί από δρομολογημένα πλοία ή από αυτά που επρόκειτο να ξεκινήσουν για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση με επίδομα που να αντιστοιχεί στον βασικό μισθό της ΣΣΕ για τους νεοεισερχόμενους στην Ακτοπλοΐα.

- Κάλυψη όλων των μακροχρόνια άνεργων Ναυτεργατών με κατάργηση των προϋποθέσεων που ισχύουν σήμερα (με υπουργικές αποφάσεις - Π.Δ - νόμους), ουσιαστική αύξηση στο επίδομα ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου κάλυψής τους έως να βρουν δουλειά.

- Στα πλοία που ταξιδεύουν δρομολογημένα σε όλες τις γραμμές να εφαρμοστεί η θερινή οργανική σύνθεση.

- Πλήρη κάλυψη όλων των άνεργων και δωρεάν ιατρική - νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

- Ενίσχυση των μέτρων και των ελέγχων σε όλα τα πλοία στην εφαρμογή των κατευθύνσεων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των Ναυτεργατών.

- Απαρέγκλιτη εφαρμογή των ΣΣΕ και του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Το διεκδικητικό αυτό πλαίσιο αφορά την αντιμετώπιση των Ναυτεργατικών προβλημάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα που διαμορφώνει η παρούσα υγειονομική κρίση.

Στην ατζέντα της ΠΕΝΕΝ βρίσκονται σταθερά και με συνέπεια όλα τα κεντρικά προβλήματα που μαστίζουν τους Ναυτεργάτες και τα οποία συνοπτικά αφορούν:

Την υπογραφή και ανανέωση όλων των ΣΣΕ για το 2020

Την αντιμετώπιση των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων τόσο των εν ενεργεία όσο και των απόμαχων της θάλασσας

Την αντιμετώπιση της ανεργίας και την λήψη μέτρων για την απασχόληση των Ναυτεργατών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...