Thumbnail
Καταγγελία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για ξυλοδαρμό μαθητή με νοητική αναπηρία στον Πύργο Ηλείας - Η ειρωνική απάντηση του προέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σε σοβαρή καταγγελία προβαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), σχετικά με τον ξυλοδαρμό μαθητή που σπουδάζει στο  Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)  Πύργου Ηλείας.

Την καταγγελία, εκτός από τον μαθητή, επιβεβαιώνει η διευθύντρια του σχολείου, η οποία δήλωσε στον τοπικό τύπο: « Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής στέρησης».

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ προς τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αναλυτικά η καταγγελία

Την άμεση διερεύνηση ενός απαράδεκτου περιστατικού αστυνομικής βίας σε άτομο με νοητική αναπηρία, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου 2020, στο Λευκοχώρι Γαστούνης, όπως αυτό διαπιστώνεται από πλήθος δημοσιευμάτων και με μαρτυρίες τόσο της μητέρας του παιδιού όσο και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες, ζητά η ΕΣΑμεΑ με οργισμένη επιστολή της στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Η καταγγελία αναφέρει ότι αστυνομικά όργανα (ομάδα ΟΠΚΕ), υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων περιορισμένης κυκλοφορίας προέβησαν σε άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απέναντι σε άτομο με νοητική αναπηρία, 5 μέτρα από το σπίτι του, ο οποίος είναι μαθητής στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Πύργου Ηλείας). Συγκλονισμένη η διευθύντρια του σχολείου μιλώντας στον Τύπο περιέγραψε το πρωτοφανές συμβάν: «Ενημερώθηκα για το πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησα εξηγήσεις από τον διοικητή της ΟΠΚΕ και μου είπε ότι δεν είναι αρμόδιος να με ενημερώσει. Το παιδί αυτό φοιτά στο δικό μας σχολείο και είναι άτομο με βαριά νοητική αναπηρία. Ζήτησα αμέσως ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Ενημέρωσα και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής στέρησης . Έχουμε όλοι σοκαριστεί .Το παιδί δεν μπορούσε προφανώς να πει το όνομά του στην κατάσταση που βρίσκεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αστυνομικοί το χτύπησαν τόσο πολύ... Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ. Βγήκε να κάνει την βόλτα του έξω από το σπίτι του και δέχθηκε την αστυνομική βία».

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί αγανάκτηση σε όλο το αναπηρικό κίνημα της χώρας. Τα μέτρα περιορισμού και μειωμένης κυκλοφορίας που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν αποτελούν καμία δικαιολογία και δεν υποβαθμίζουν καθόλου το περιστατικό, πόσο μάλλον όταν η βία προέρχεται από όργανα που έχουν ως αποστολή την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Δε δεχόμαστε και δε θα ανεχθούμε οποιαδήποτε άσκηση σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας απέναντι σε άτομο με αναπηρία, από όπου και εάν προέρχεται. Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Επιστολή απέστειλε και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων για το θέμα.

Ειρωνική αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Αντιδράσεις προκαλεί η υβριστική ανάρτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτη Ζώντου, που στρέφεται κατά των καταγγελόντων, συμπεριλαμβανομένης και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

«Πολλά νούμερα με την υποκριτική τους ευαισθησία και τις ανακοινώσεις δήθεν συμπαράστασής τους απέναντι στην δήθεν αστυνομική αυθαιρεσία που ασκήθηκε στον ΑΜΕΑ αυτές τις μέρες επισκίασαν και τις δηλώσεις του Λοιμοξιολόγου Τσιόδρα. Μεταξύ αυτών στην κούρσα της ανηθικότητας διακρίθηκαν δημοσιογράφοι, καιροσκόποι, κακοποιοί, λαμόγια, ψεύτες, και πολιτικά εμπαθέστατα ανθρωποειδή τα οποία παρασιτούν στο περιθώριο και διψούν για αίμα αστυνομικών. Γελοίοι κατά συρροή με τις ανακοινώσεις τους επίσης, ηλικιωμένος αναρχοάχρηστος πρώην τοπικός Βολευτής, απομόνωμένος, κομματικά στελέχη οργάνωσης της απελθούσας κυβέρνησης και τοπικής κομματικής οργάνωσης, τα οποία αντιμετωπίζουμε πάντα με συμπάθεια καθώς δεν ξεπέρασαν ποτέ την κοινωνική τους απομόνωση και την ανικανότητα τους να ηγηθούν σε μια μόνιμα κατασκευασμένη απούσα απαρτία , δίχως να ξεπεράσουν την άχρηστη νοοτροπία του 3%. Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια. Το Καλό είναι πιο δύσκολο από το Κακό και η δημιουργία είναι πιο δύσκολη από την καταστροφή!

Εμείς απ’ ούλα είμαστε αδύνατοι όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους κι’ αν πεθάνωμεν, πεθαίνομεν διά την πατρίδα μας, διά την θρησκεία μας, και πολεμούμεν όσο μπορούμεν αναντίον της τυραγνίας. κι’ ο Θεός βοηθός. Αυτός ο θάνατος είναι γλυκός, ότι κανένας δεν θα γένη αθάνατος. κι’ όταν ο Χάρος θαρθή να μας πάρη, όταν θέλη, άρρωστους και δυστυχείς, καλύτερα σήμερα να πεθάνωμεν», Άντε να χαθείτε».

Παναγιώτης Ζόντος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ