mitropolitis kerkyras nektarios
Παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Το γύρω του διαδικτύου κάνει για μία ακόμα φορά η επίμαχη δήλωση του μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκτάριου, ο οποίος, στην ομιλία του την 25η Μαρτίου καλούσε τους πιστούς να παραβιάζουν τα υγεινομικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό και να πηγαίνουν στην εκκλησία να κοινωνήσουν.

Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να δηλώνουν ψευδώς ότι πηγαίνουν για γυμναστική και να προσέρχονται στις εκκλησίας.

Δεν παρέλειψε δε να επιδοθεί σε αναπαραγωγή συνομωσιολογιών, λέγοντας ότι τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού σχετίζονται με «άλλα σχέδια» που σκοπό έχουν να επιβάλουν την «παγκόσμια δικτατορία».

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα του alfavita.gr

Λίγες ημέρες αργότερα, την Κυριακή 12 Απριλίου ο μητροπολίτης απασχόλησε και πάλι την επικαιρότητα, αυτή τη φορά και τις αρχές, καθώς τέλεσε κανονικά λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, παρουσία της δημάρχου Μερόπης Υδραίου, καθώς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κοινή δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020.

Η δήμαρχος φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να παραβίασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και να παρέστη στη χθεσινή λειτουργία των Βαΐων που τελέστηκε στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, γεγονός που η ίδια αρνήθηκε με ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Στις 25 Μαΐου η δίκη της δημάρχου Κέρκυρας για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Δήμαρχος Κέρκυρας: Έδωσα το «παρών» στο ναό για την περιφορά - Δεν μετέλαβα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χοτζογλου
Χρύσα Χοτζόγλου: "Θα διδάξουμε και θα ζήσουμε με ψηλά το κεφάλι!"
«Μπαίνουμε σε περίοδο δύσκολη και σκληρή. Το καταλαβαίνουμε όλοι και αγωνιούμε για το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας.»
Χρύσα Χοτζόγλου: "Θα διδάξουμε και θα ζήσουμε με ψηλά το κεφάλι!"
mathitiko 2
Σχολεία: «Λουκέτο» στις 6 Νοεμβρίου – Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους, μαζί και οι γονείς
«Όχι σε τριπλές Πανελλήνιες με Εθνικό Απολυτήριο και σχολείο της παπαγαλίας» – Πανελλαδική κινητοποίηση μαθητών στις 6 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στα...
Σχολεία: «Λουκέτο» στις 6 Νοεμβρίου – Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους, μαζί και οι γονείς