Συναγερμός για τον κορονοϊό στη Λάρισα – Σπεύδουν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς
Με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής μεταβαίνουν ο Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, Covid-19, γι' αυτό μεταβαίνει με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, στις 12.00 το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Στο κλιμάκιο που μεταβαίνει στη Λάρισα συμμετέχουν ακόμα ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα στις 13:00 και το ελικόπτερο θα προσγειωθεί στη βάση της 1ης Στρατιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβια
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η μισθοδοσία για μόνιμους και αναπληρωτές (Πίνακες)
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αναλυτικοί πίνακες μισθοδοσίας για μόνιμους και αναπληρωτές
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η μισθοδοσία για μόνιμους και αναπληρωτές (Πίνακες)
daskala
Στην Ελλάδα ο/η εκπαιδευτικός δεν προλαβαίνει να γίνει γονιός: Εκτός προστασίας μητρότητας οι γυναίκες της εκπαίδευσης
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις άδειες μητρότητας των αναπληρωτριών
Στην Ελλάδα ο/η εκπαιδευτικός δεν προλαβαίνει να γίνει γονιός: Εκτός προστασίας μητρότητας οι γυναίκες της εκπαίδευσης
anergia-people.jpg
Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία νέων
Η Ελλάδα κρατά σταθερά την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην ανεργία πτυχιούχων 25-34 ετών – Από τη δραχμή έως σήμερα, μια διαχρονική παθογένεια
Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία νέων