koronoios italia
Αυξάνονται σημαντικά οι θεραπευμένοι

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 139.422 Οι νεκροί έφτασαν τους 17.669. Παράλληλα, 26.491 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 135.586 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.127 άνθρωποι ενώ 24.392 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 542 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.856 νέα κρούσματα. 2.099 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.693 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.485 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 63.084 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 53.414 και οι νεκροί 9.722. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.234 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.234. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.410, με 736 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες ( 817 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) ενώ και οι νεκροί είναι 62 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται αισθητά. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, είναι πιθανό να αποφασιστεί μια μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στις 17 Απριλίου και έξοδος των κατοίκων από τα σπίτια στις 3 Μαίου. Υπό τον όρο να συνεχιστεί μια συνολική, μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis.jpg
«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης και οργής, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα

«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες - Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει και γιατί ανησυχούν γονείς και εκπαιδευτικοί
«Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες - Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Συμβουλίο της Επικρατείας (ΣτΕ)
ΣτΕ: Οριστική απόρριψη της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους
Με την απόφαση αυτή, το ΣτΕ απορρίπτει οριστικά τις αξιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων για επαναφορά των δώρων, επικυρώνοντας την τρέχουσα κατάσταση...
ΣτΕ: Οριστική απόρριψη της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους