koronoios italia
Αυξάνονται σημαντικά οι θεραπευμένοι

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 139.422 Οι νεκροί έφτασαν τους 17.669. Παράλληλα, 26.491 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 135.586 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.127 άνθρωποι ενώ 24.392 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 542 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.856 νέα κρούσματα. 2.099 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.693 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.485 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 63.084 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 53.414 και οι νεκροί 9.722. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.234 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.234. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.410, με 736 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες ( 817 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) ενώ και οι νεκροί είναι 62 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται αισθητά. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, είναι πιθανό να αποφασιστεί μια μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στις 17 Απριλίου και έξοδος των κατοίκων από τα σπίτια στις 3 Μαίου. Υπό τον όρο να συνεχιστεί μια συνολική, μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακίνητα στην Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη
Κοινωνική Αντιπαροχή: Τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ που μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες
Σε ποιες περιοχές ενεργοποιούνται τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ για Κοινωνική Αντιπαροχή (ΦΕΚ)
Κοινωνική Αντιπαροχή: Τα πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ που μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες
Πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Πανελλήνιες 2026: Αποκωδικοποιώντας τη διαδικασία της προφορικής εξέτασης
Πανελλήνιες 2026: Ο πλήρης οδηγός για τις προφορικές εξετάσεις – Δικαιώματα και υποχρεώσεις
Υπουργείο Παιδείας
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τις αναθέσεις μαθημάτων 2026-2027 - Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν το μάθημα "Ηθική"
Σχολεία: Σε ΦΕΚ οι αναθέσεις μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια - Ποιοι παίρνουν την "Ηθική"