nosokomeio trikalon
Οι εν λόγω ασπίδες έχουν σχεδιαστεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, από τον επίκουρο καθηγητή, Γεώργιο Σαχαρίδη, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας TED3D, Ηλία Φρυτζαλά, η πρώτη ποσότητα ασπίδων προσώπου, για την προστασία των εργαζομένων από τον κορονοϊό.

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, για 36 ασπίδες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες θα διανεμηθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου. Οι ασπίδες επιδέχονται ήπιας αποστείρωσης και καλύπτουν όλο το εμπρόσθιο, πλάγιο και πάνω μέρος του προσώπου.

Οι εν λόγω ασπίδες έχουν σχεδιαστεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εταιρεία TED 3 D.

Ο διοικητής του ΓΝ Τρικάλων, Κωνσταντίνος Γρηγορίου, σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες εκ μέρους όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίκουρος καθηγητής, κ. Σαχαρίδης, τονίζει πως «από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2020, δηλαδή όταν ο ιός covid-19 έμπαινε σιγά-σιγά στην ζωή μας, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την εταιρία TED3D, μελετήσαμε τη διεθνή βιβλιογραφία και ειδησεογραφία και αντιληφθήκαμε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν ανάγκες στα νοσοκομεία της χώρας μας». «Έτσι λοιπόν», συνεχίζει ο κ. Σαχαρίδης, «ξεκινήσαμε να δημιουργούμε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, όπως και οι συγκεκριμένες ασπίδες προστασίας προσώπου».

Καταλήγοντας τόνισε:

«Η σχεδίαση έγινε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το TED3D με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθώς και του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του "Αχιλλοπουλείου" Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτο. Μόλις φτιάξαμε τις πρώτες ασπίδες προσώπου πήραμε τις παρατηρήσεις των γιατρών και βελτιώσαμε το μοντέλο μας και πολύ γρήγορα φτάσαμε στην σημερινή ασπίδα. Το σημαντικό είναι ότι σχεδιάσαμε και παράγουμε μια ασπίδα που καλύπτει τις ανάγκες που μας έχουν επισημάνει οι γιατροί, χωρίς την χρονοβόρα λύση του 3D printing, αλλά με CNC κοπτικά μηχανήματα που μας δίνουν την δυνατότητα σε μια ώρα να φτιάξουμε και 20 περισσότερες ασπίδες από άλλες προσεγγίσεις παραγωγής. Ως σήμερα, περισσότερα από 5.000 κομμάτια πολλαπλών χρήσεων ασπίδων προστασίας προσώπου διανεμήθηκαν στα νοσοκομεία, αστυνομία, στρατό, ΕΚΑΒ κά, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη, Φθιώτιδα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Χανιά κά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα