damaskinia karantina
Στα δύο ορεινά χωριά δεν παρουσιάστηκε νέο κρούσμα κορονοϊού εδώ και μία εβδομάδα

Από σήμερα το πρωί σταμάτησαν οι περιορισμοί της καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από τις 16 Μαρτίου 2020 οι δύο ορεινοί οικισμοί, Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η καραντίνα αποφασίστηκε εξαιτίας αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού στα δύο χωριά ενώ οι δύο οικισμοί μέχρι σήμερα «μετρούν» 4 νεκρούς.

Βάσει των στοιχείων του δήμου Βοΐου, φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον κορονοϊό τόσο στα δύο χωριά όσο και στον υπόλοιπο δήμο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο Δήμαρχος Βοίου κάλεσε τους πολίτες των δύο ορεινών κοινοτήτων, το επόμενο χρονικό διάστημα να συμμορφώνονται στους περιορισμούς μετακίνησης που ισχύουν για όλους τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης, ενώ προειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις και επισκέψεις σε γειτονικούς νομούς. Η Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται κοντά σε ορισμένα χωριά της Καστοριάς ενώ πολλοί απ τους κατοίκους των δύο χωριών διατηρούν στενούς δεσμούς με το Άργος Ορεστικό.

Ο κ. Ζευκλής υπογράμμισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει μέσω τηλεφώνου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων σε τρόφιμα και φάρμακα, ώστε οι κάτοικοι να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βία ανηλίκων
Φλώρινα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από «συμμορία» πέντε νεαρών - 9 συλλήψεις
Στο νοσοκομείο το παιδί με πολλαπλά τραύματα - Χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους και έναν 18χρονο μετά την καταγγελία της μητέρας
Φλώρινα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από «συμμορία» πέντε νεαρών - 9 συλλήψεις
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως: Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Καθολική εφαρμογή του Εργάνη ΙΙ από 16 Φεβρουαρίου
Η Κεραμέως προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, με την τελική εισήγηση να αναμένεται τον Μάρτιο στο Υπουργικό Συμβούλιο
Νίκη Κεραμέως: Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Καθολική εφαρμογή του Εργάνη ΙΙ από 16 Φεβρουαρίου