Κάλεσμα αλληλεγγύης για συλλογή ρούχων
Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της απάνθρωπης δομής που έχει δημιουργηθεί στη θέση «Κλειδί», στην οποία διαβιούν 600 πρόσφυγες, μωρομάνες, έγκυες γυναίκες, άντρες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ανάμεσα τους και ασυνόδευτα παιδιά. Η επικίνδυνη τοποθεσία (κίνδυνος του ρέματος λόγω έντονων βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου) σε συνδυασμό με τις σκηνές και τις καιρικές συνθήκες του τελευταίου διαστήματος αποτελούν θανάσιμη απειλή για τους πρόσφυγες της δομής.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και για τους χειρότερους εγκληματίες και απολαμβάνουν σχετικά ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές. Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την φτώχεια έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, όχι μόνον από τον κορονοϊό αλλά και από το κρύο, την πείνα και την μόλυνση από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή της δομής στο Κλειδί.

Καλούμε τους εισαγγελείς των Σερρών να επέμβουν κατά παντός υπευθύνου, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Να γίνει άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε ασφαλείς και υγιεινούς χώρους διαμονής σε αστικά κέντρα με διανομή μέσων ατομικής προστασίας, παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες ανταποκρινόμενη στη θετική πρωτοβουλία της συμπολίτισσας μας κας Αθηνάς, καλεί τους Σερραίους και τις Σερραίες, όπως το έκαναν στο παρελθόν, να συνεισφέρουν ο, τι μπορούν από ρούχα, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για παντελόνια, μπλούζες, εσώρουχα, μπουφάν, σκούφους και κουβέρτες. Ιδιαίτερα για τα μωρά και τα μικρά παιδιά χρειάζονται πάνες, παπουτσάκια, καρότσια και παιχνίδια.

Η συλλογή των ειδών ανάγκης γίνεται στην οδό Αθανασίου Αργυρού & Φιλίππου γωνία (ισόγειο). Χτυπάμε το θυροτηλέφωνο με το όνομα ΑΘΗΝΑ για να γίνει η παραλαβή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

κα Αθηνά 6978991791

Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες 6977293604

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...