Thumbnail
Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του εργοστασίου και τα ελλιπή μέτρα προφύλαξης

Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει από τον θάνατο 52χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη από κοροναϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, ο άνδρας, χειριστής κλάρκ, είχε κολλήσει από συνάδελφό του κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα κρούσματα. Όπως δήλωσε o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης, «προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός ότι η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί παρά το κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ζητάμε η επιχείρηση να κλείσει προσωρινά λόγω των κρουσμάτων».

Καταγγελία που έγινε στη Voria.gr, αναφέρει πως πέραν των δύο περιστατικών υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα αφού τέσσερα άτομα έχουν εμφανίσει πυρετό, σε ένα εργοστάσιο που απασχολεί 400 εργαζόμενους. Από τους τέσσερις εργαζόμενους οι τρεις τέθηκαν σε καραντίνα, ωστόσο ο ένας έδωσε κανονικά το παρών στην εργασία του την ώρα που τα μέτρα προστασίας καταγγέλλεται ότι είναι ελάχιστα. Παράλληλα, γίνονται κανονικά οι μεταφορές με φορτηγά που έρχονται από το εξωτερικό, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι έρχονται σε επαφή με τους αλλοδαπούς οδηγούς των οχημάτων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατ
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
Η γιατρός έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς χρόνο για ανάπαυση ή σίτιση, επισημαίνοντας το ψυχικό βάρος της διαρκούς ετοιμότητας
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
γενιδ
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
ΓΣΕΕ: Παραίτηση από τον Νίκο Φωτόπουλο για να εισέλθει στο Δ.Σ. ο Κώστας Γενιδούνιας
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027