Thumbnail
Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του εργοστασίου και τα ελλιπή μέτρα προφύλαξης

Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκύψει από τον θάνατο 52χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη από κοροναϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, ο άνδρας, χειριστής κλάρκ, είχε κολλήσει από συνάδελφό του κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη Σίνδο, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα κρούσματα. Όπως δήλωσε o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης, «προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αστυνομία για το γεγονός ότι η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί παρά το κρούσμα κορωνοϊού, ενώ ζητάμε η επιχείρηση να κλείσει προσωρινά λόγω των κρουσμάτων».

Καταγγελία που έγινε στη Voria.gr, αναφέρει πως πέραν των δύο περιστατικών υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα αφού τέσσερα άτομα έχουν εμφανίσει πυρετό, σε ένα εργοστάσιο που απασχολεί 400 εργαζόμενους. Από τους τέσσερις εργαζόμενους οι τρεις τέθηκαν σε καραντίνα, ωστόσο ο ένας έδωσε κανονικά το παρών στην εργασία του την ώρα που τα μέτρα προστασίας καταγγέλλεται ότι είναι ελάχιστα. Παράλληλα, γίνονται κανονικά οι μεταφορές με φορτηγά που έρχονται από το εξωτερικό, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι έρχονται σε επαφή με τους αλλοδαπούς οδηγούς των οχημάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ptyxia.gov.gr
Γιατί πρέπει να μπείτε άμεσα στο ptyxia.gov.gr αν έχετε αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ
Η «πράξη αναγνώρισης» είναι το κλειδί για τις επόμενες προσλήψεις - Βήμα-βήμα η έκδοση του ψηφιακού πτυχίου με κωδικούς Taxisnet
Γιατί πρέπει να μπείτε άμεσα στο ptyxia.gov.gr αν έχετε αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ