Κυριακάτικη Κουζίνα Αλληλεγγύης
Έκκληση για βοήθεια και αλληλεγγύη

Η Κυριακάτικη Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι ένα αυτοοργανωμένο και συλλογικό εγχείρημα που φιλοξενείται στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών. Κι ενώ ο χώρος λόγω των δυστοπικών συγκυριών παραμένει κλειστός, δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας ότι οι ανάγκες που καλύπτει αυτή η δράση γίνονται σήμερα περισσότερο επιτακτικές από ποτέ. Όλοι/ες εμείς μπορεί να «Μένουμε Σπίτι» προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν σπίτι να μείνουν ή που στοιβάζονται σε μικρούς χώρους, πολλές φορές με κομμένο ρεύμα και νερό.

Αναγνωρίζοντας ότι τα συσσίτια της πόλης, με δεδομένη την ανεπάρκεια των κρατικών θεσμικών φορέων, δεν καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες όσων το έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο, τότε το ερώτημα αν θα «παραμείνουμε άνθρωποι», αποκτά οξύ χαρακτήρα στην κρίση που δημιουργεί το πέρασμά του κορωνοϊού, καθώς κάποιοι άνθρωποι περιθωριοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε την Κυριακάτικη κουζίνα αλληλεγγύης, ως μια ελάχιστη προσπάθεια να αντικαταστήσουμε τον φόβο με τη δύναμη της αλληλεγγύης και να αντιπαλέψουμε τις δυστοπικές κοινωνικές τροχιές που αναδεικνύονται.


Η προετοιμασία του μαγειρέματος γίνεται σε εξωτερική κουζίνα στο χώρο του Στεκιού απ’ όσο το δυνατό μικρότερο αριθμό ατόμων με τη χρήση γαντιών και μάσκας.

Το φαγητό μοιράζεται σε πακέτο ενώ η σειρά των ανθρώπων που περιμένουν τηρεί τις ενδεδειγμένες αποστάσεις. Μόλις πάρουν το πακέτο τους απομακρύνονται από το χώρο για να μην δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε αυτή τη δράση αλλά και να την αναπτύξουμε περαιτέρω, προσφέροντας σε αυτούς τους ανθρώπους kit υγιεινής και ενημερωτικά φυλλάδια.

Επειδή όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες, το δυναμικό μας πεπερασμένο και οι πόροι μας δυσανάλογα περιορισμένοι, σας καλούμε να στηρίξετε τη βιωσιμότητα της Κυριακάτικης Κουζίνας Αλληλεγγύης, με την έμπρακτη συμμετοχή σας ή με την προσφορά προϊόντων μακράς διάρκειας όπως: όσπρια (ρεβίθια, φασόλια, φακές), ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι, πέννες κ.α. κοντά ζυμαρικά), ρύζι, πελτέ, κύβους, λάδι, ζάχαρη, αλάτι και προϊόντων υγιεινής όπως: σαπούνι, αντισηπτικό υγρό, γάντια και μάσκες.

Ο χώρος παράδοσης των προϊόντων είναι το συνεργατικό παντοπωλείο της Terra Verde, από τις 9π.μ-5μ.μ, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5.

Τρόποι επικοινωνίας

Email: [email protected]

Τηλ.: 6976023952

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 5 θέσεις εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης
Η θητεία του Συμβουλίου Διοίκησης άρχεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2026 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2030
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 5 θέσεις εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης
Τηλεκπαίδευση
Εγγραφές Μαθητών: «Στοιχεία Οικογένειας» στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Παιδείας
Νέα ψηφιακή υπηρεσία Από το Υπουργείο Παιδείας: Απλοποιούνται οι εγγραφές μαθητών μέσω διαδικτύου
Εγγραφές Μαθητών: «Στοιχεία Οικογένειας» στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Αττικής για το σχ. έτος 2025-2026
Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών για πρόσληψη σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
Υπ. Παιδείας: Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Αττικής για το σχ. έτος 2025-2026
ιονιος
24ωρη απεργία αύριο στην Ιόνιο Σχολή - Συναγερμός για μαζικές απολύσεις και φήμες για κατεδάφιση της σχολής
Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ιόνιο Σχολή - Συναγερμός για μαζικές απολύσεις και φήμες για κατεδάφιση της σχολής
24ωρη απεργία αύριο στην Ιόνιο Σχολή - Συναγερμός για μαζικές απολύσεις και φήμες για κατεδάφιση της σχολής