Μύκονος: Να μην πηγαίνει κόσμος με τα ιδιωτικά τους ελικόπτερα στο νησί ζητάει ο Δήμος
Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού: Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με αίτημα την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, έστειλε ο Δήμος Μυκόνου. Ζητάει να κλείσουν και τα ιδιωτικά ελικοδρόμια

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυκόνου αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κ. Κουκά και τους κ.κ. Υποσμηναγό ΕΑ Φώτιο Πλατιά, Διοικητή ΑΤ Μυκόνου Αλέξανδρο Σκούλο, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου Παναγιώτη Μαυραγάνη, Υπολιμενάρχη Μυκόνου κ. Παναγιώτη Κατσάρα και την Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Μυκόνου Κωνσταντινιά Σαμψούνη, για την εκτίμηση της κατάστασης μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί και τη λήψη απόφασης για περαιτέρω μέτρα αντιμετώπισης και πρόληψης της διάδοσής του στους πολίτες της Μυκόνου.

 Για την αποφυγή πολυπληθούς συναθροίσεως τα υπόλοιπα μέλη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στη συνεδρίαση τηλεφωνικώς.

 Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και να αποσταλεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία να ζητείται η άμεση παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στο νησί μας, με εξαίρεση τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και των λοιπών επιχειρήσεων τροφοδοσίας με είδη πρώτης ανάγκης των πολιτών.

 Επιπλέον, θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος των προς επιβίβαση πολιτών στα αεροπλάνα με προορισμό τη Μύκονο, περιορίζοντας τη δυνατότητα επιβίβασης μόνο στους μόνιμους κατοίκους και να απαγορευθεί η προσγείωση ιδιωτικών ελικοπτέρων τόσο στον Αερολιμένα Μυκόνου όσο και σε ιδιωτικά ελικοδρόμια του νησιού.

 Επίσης, τα ίδια μέτρα θα πρέπει να ισχύσουν στα πλοία της γραμμής όπου η επιβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, ενώ εξίσου απαραίτητο είναι να γίνουν συστάσεις στις εταιρείες εκδόσεων εισιτηρίων στα λιμάνια Πειραιώς και Ραφήνας με τη συνδρομή των κατά τόπους Λιμεναρχείων.

 Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κουκάς, τόνισε: «Αποφασίσαμε να αποσταλεί επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα θωρακίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δημόσια υγεία στο νησί. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή και του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και των βουλευτών Κυκλάδων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές».

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές