μωρό και μητέρα
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 7.413.000 ευρώ.

Καταβάλλεται σήμερα η πρώτη δόση του επιδόματος γέννησης σε 7.203 μητέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και παρά τις έκτακτες συνθήκες, λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 7.413.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών και για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος δεν θα προσμετρηθούν στην προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα γέννησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αναστολή των προθεσμιών αποσκοπεί στη μη προσέλευση των ενδιαφερόμενων μητέρων σε Κέντρα Κοινότητας και δήμους για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας από την πανδημία. Για το διάστημα αυτό, οι αιτήσεις, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μπορούν να υποβάλλονται κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζεστη
Ελ Νίνιο: Το 2027 μπορεί να γίνει η πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία – Ο πλανήτης μπροστά σε νέο κλιματικό συναγερμό
Η Ελλάδα ήδη βιώνει καλοκαίρια με μεγαλύτερη διάρκεια, υψηλότερες θερμοκρασίες και συχνότερες περιόδους ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.
Ελ Νίνιο: Το 2027 μπορεί να γίνει η πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία – Ο πλανήτης μπροστά σε νέο κλιματικό συναγερμό