sfakianakis
Γνωστός από το χώρο των αντιπροσωπειών οχημάτων

Πέθανε, σε ηλικία 98 ετών, ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης, γνωστός από το χώρο των αντιπροσωπειών οχημάτων.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1922 στην περιοχή Πεδιάδα της Κρήτης από αγροτική οικογένεια, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1947 από το Ηράκλειο της Κρήτης, ασχολούμενος με μεταφορές. Έναν χρόνο μετά μετακόμισε στην Αθήνα για να ξεκινήσει το εμπόριο οχημάτων, δραστηριότητα που διατήρησε μέχρι τέλος του βίου του, όντας ένας από τους συμβολικούς επιχειρηματίες της αυτοκίνησης.

Ήταν συνδεδεμένος κυρίως με τα επαγγελματικά οχήματα Bussing (από το 1960) και, βέβαια, τη Suzuki, την αντιπροσωπεία (αυτοκινήτων και δικύκλων) την οποία ανέλαβε το 1967.

Παράλληλα, δημιούργησε, το 1967, βιοτεχνία κατασκευής αμαξωμάτων, στη Μαγούλα της Αττικής, ενώ το σύνολο των επιχειρήσεων μετεξελίχθηκε σε όμιλο (Σφακιανάκης ΑΕΒΕ) που εδώ και πολλά χρόνια είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ισπανία και Ιταλία
Νέες απειλές Ντόναλντ Τραμπ: «Απολύτως φρικτή» η Ισπανία, «καθόλου βοηθητική» η Ιταλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ τώρα απειλεί με απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ισπανία και Ιταλία
Νέες απειλές Ντόναλντ Τραμπ: «Απολύτως φρικτή» η Ισπανία, «καθόλου βοηθητική» η Ιταλία