Σε καραντίνα τέθηκαν 50 Έλληνες φοιτητές που μέσω του τελωνείου των Κήπων επέστρεψαν στη χώρα μας από την Τουρκία, το απόγευμα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτητές πανεπιστημίων της Τουρκίας, οι οποίοι απευθύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνται από την έξαρση του κορονοϊού. Ακολούθησε η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των τελωνειακών Αρχών και της αντιπεριφέρειας Έβρου, για τον προγραμματισμό της επιστροφής των φοιτητών στην Ελλάδα.
Κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, έγινε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την οποία, όπως προέκυψε, κανείς δεν είχε πυρετό.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, με λεωφορείο σε ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα διενεργηθεί, από τον ΕΟΔΥ, έλεγχος διάγνωσης προσβολής από τον κορονοϊό.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και άλλων φοιτητών από την Τουρκία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom