Ξάνθη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μύκης
Λόγω της εμφάνισης πολλών κρουσμάτων

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης εξαιτίας εμφάνισης αρκετών κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, από σήμερα στις 6 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου, απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς εντοπίστηκε σημαντική επιδημιολογική εστία στην περιοχή.


Εννέα άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσου. Το μεσημέρι της Τετάρτης το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε τον θάνατο ασθενούς, ο οποίος προερχόταν από τον Δήμο Μύκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, της πυροσβεστικής και την αστυνομίας θα φροντίσουν για την παροχή τροφίμων και όποιας άλλης βοήθειας προς τους κατοίκους, οι οποίοι υποχρεούνται να μείνουν σπίτια τους.

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχουν συμμορφωθεί προς τα μέτρα, ενώ «οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών», προαναγγέλλοντας περαιτέρω αυστηροποίηση των ελέγχων από αύριο και ιδιαίτερα σε όσους παραμένουν υποχρεωτικά σε συνθήκες αυτοπεριορισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων. Για όσους πολίτες φροντίζουν αδέσποτα εκτός του δήμου τους, αυτοί θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με φιλοζωϊκές εταιρείες ή μόνιμους κατοίκους των δήμων που βρίσκονται τα αδέσποτα για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση φροντίδας αδέσποτων ζώων από πολίτες στα διοικητικά όρια του δήμου τους, θα απαιτείται βεβαιώση κίνησης η οποία θα εκδίδεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, όπου θα αναγράφεται το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα και οι ημέρες και ώρες φροντίδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά