Κοινωνία

Κορονοϊός: Στο αυτόφωρο τρεις εργάτες που συνελήφθησαν στο Άγιο Όρος

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι δύο αθωώθηκαν, ενώ η δίκη του ενός αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν τρεις αλλοδαποί που κατόπιν σχετικού ελέγχου διαπιστώθηκε να κυκλοφορούν στις Καρυές του Αγίου Όρους, στερούμενοι των προβλεπόμενων βεβαιώσεων στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κυκλοφορίας για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Πρόκειται για δυο Αλβανούς κι έναν Ρουμάνο οι οποίοι δήλωσαν ότι εκτελούσαν εργασίες στο Άγιον Όρος, κατά περίπτωση -και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- είτε για λογαριασμό εργολάβου είτε για κάποιον μοναχό. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης που ενημερώθηκε για την υπόθεση ζήτησε να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Δύο εξ αυτών, υπήκοοι Αλβανίας, δικάστηκαν και αθωώθηκαν, ενώ για τον τρίτο, υπήκοο Ρουμανίας, η δίκη αναβλήθηκε ελλείψει διερμηνέα. Οι δυο κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν για το μέτρο της απαγόρευσης, τονίζοντας ότι δεν παρακολουθούν τηλεόραση.

Το δικαστήριο εξαντλώντας την επιείκειά του, τους απάλλαξε για την παραβίαση του συγκεκριμένου μέτρου, απευθύνοντας όμως αυστηρή σύσταση να μην επαναληφθεί. Καταδίκασε όμως τον έναν από τους δύο σε φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή, επειδή διαπιστώθηκε να του έχει επιβληθεί στο παρελθόν απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία