Βρέφος τριών μηνών θετικό στον κορονοϊό
«Όταν γυρίσαμε σπίτι είχε μια ίωση. Πήγαμε στο νοσοκομείο και την ξεπέρασε. Στη συνέχεια το παιδί πέρασε πάλι μια ίωση. Το φέραμε στο "Παίδων", τού έκαναν τεστ και βγήκε θετικό στον κορονοϊό», διηγείται η μητέρα

Ένα βρέφος μόλις τριών προσβλήθηκε από κορονοϊό και πρόκειται έτσι για τον νεότερο ασθενή στην Ελλάδα. Το βρέφος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, δύο μήνες νωρίτερα. Για την περιπέτεια που βιώνει μίλησε η μητέρα του, Κατερίνα Ρετσώνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στην εκπομπή Live News του Mega, «δεν γνωρίζουμε τι έγινε πραγματικά. Έχουμε σκεφτεί διάφορα, αλλά μάλλον είναι ορφανό κρούσμα. Δεν υπήρχε μετακίνηση δική μας, πέρα από μια νοσηλεία που χρειάστηκε το μωρό για 7 μέρες».

Το βρέφος, λέει, η κ. Ρετσώνη, μετά την γέννησή του, έμεινε για 49 μέρες στην εντατική. «Όταν γυρίσαμε σπίτι είχε μια ίωση. Πήγαμε στο νοσοκομείο και την ξεπέρασε. Στη συνέχεια το παιδί πέρασε πάλι μια ίωση. Το φέραμε στο "Παίδων", τού έκαναν τεστ και βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Από την Παρασκευή βρισκόμαστε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης», λέει χαρακτηριστικά. 

Ευτυχώς, το παιδί είναι πολύ καλά, σύμφωνα με την μητέρα του, η οποία υπογραμμίζει πως «οι γιατροί θεωρούν ότι εγώ κόλλησα το μωρό, όχι το μωρό εμένα. Σήμερα έκανα κι εγώ το τεστ και περιμένω τα αποτελέσματα».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν έχω την καλύτερη ψυχολογία. Δεν βοηθάει ο εγκλεισμός», συμπληρώνει.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω από της ειδικής πλατφόρμας αιτήσεων του ΙΕΠ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα