Thumbnail
«Όταν γυρίσαμε σπίτι είχε μια ίωση. Πήγαμε στο νοσοκομείο και την ξεπέρασε. Στη συνέχεια το παιδί πέρασε πάλι μια ίωση. Το φέραμε στο "Παίδων", τού έκαναν τεστ και βγήκε θετικό στον κορονοϊό», διηγείται η μητέρα

Ένα βρέφος μόλις τριών προσβλήθηκε από κορονοϊό και πρόκειται έτσι για τον νεότερο ασθενή στην Ελλάδα. Το βρέφος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, δύο μήνες νωρίτερα. Για την περιπέτεια που βιώνει μίλησε η μητέρα του, Κατερίνα Ρετσώνη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στην εκπομπή Live News του Mega, «δεν γνωρίζουμε τι έγινε πραγματικά. Έχουμε σκεφτεί διάφορα, αλλά μάλλον είναι ορφανό κρούσμα. Δεν υπήρχε μετακίνηση δική μας, πέρα από μια νοσηλεία που χρειάστηκε το μωρό για 7 μέρες».

Το βρέφος, λέει, η κ. Ρετσώνη, μετά την γέννησή του, έμεινε για 49 μέρες στην εντατική. «Όταν γυρίσαμε σπίτι είχε μια ίωση. Πήγαμε στο νοσοκομείο και την ξεπέρασε. Στη συνέχεια το παιδί πέρασε πάλι μια ίωση. Το φέραμε στο "Παίδων", τού έκαναν τεστ και βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Από την Παρασκευή βρισκόμαστε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης», λέει χαρακτηριστικά. 

Ευτυχώς, το παιδί είναι πολύ καλά, σύμφωνα με την μητέρα του, η οποία υπογραμμίζει πως «οι γιατροί θεωρούν ότι εγώ κόλλησα το μωρό, όχι το μωρό εμένα. Σήμερα έκανα κι εγώ το τεστ και περιμένω τα αποτελέσματα».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν έχω την καλύτερη ψυχολογία. Δεν βοηθάει ο εγκλεισμός», συμπληρώνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα