ΔΕΗ

Διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό και μεγαλύτερες εκπτώσεις για τους συνεπείς πελάτες περιλαμβάνονται στα μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος τα οποία συζητώνται μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, οι όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που πλήττονται από την κρίση όσον αφορά στις πληρωμές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θα γίνουν μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή το κόστος των ρυθμίσεων θα καλυφθεί από το κράτος ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιπλέον όποια μέτρα κρίνουν πρόσφορα για τους πελάτες τους.

Η ανάσχεση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού έχει ήδη επιπτώσεις στην εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, σύμφωνα με πληροφορίες σε όλο το φάσμα της αγοράς. Στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και των εταιρειών τέθηκε και το θέμα των αποκοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέτρο που εφαρμόστηκε με ένταση τους προηγούμενους μήνες αλλά στις σημερινές συνθήκες θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί, ακόμη και για πρακτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΝ στέλνει το μήνυμα αφενός ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και αφετέρου ότι ο ενεργειακός τομέας θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

«Ό,τι πράξουμε θα είναι μετρημένο με βάση τα στοιχεία τα οποία αλλάζουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που έχουν μείνει προσωρινά χωρίς δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είναι «ζυγισμένες» οι κινήσεις μας, έτσι ώστε να μην πάμε να κάνουμε προσωρινά τους καλούς και στη συνέχεια να καταστρέψουμε τον ενεργειακό ιστό της χώρας, τις ενεργειακές επιχειρήσεις και η χώρα να γυρίσει δεκαετίες πίσω τελικά, γιατί ο τομέας αυτός είναι τα θεμέλια της οικονομίας», ανέφερε χθες ο κ. Χατζηδάκης.

Στις τηλεδιασκέψεις που είχαν χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, εκτός από τη μείωση των εσόδων των προμηθευτών, συζητήθηκε και η μείωση του κόστους προμήθειας λόγω της πτώσης των τιμών χονδρικής και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Στο μεταξύ, με απόφαση του ΥΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη από σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία με φυσική παρουσία σε συνδυασμό με τηλεργασία. Οι υπάλληλοι του υπουργείου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και θα εργάζονται εναλλάξ ανά 15θήμερο στο γραφείο ή από το σπίτι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mourtzoukou
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
Μετά την απολογία της τυπικά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, ωστόσο θεωρείται βέβαιη η...
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
ντουντουκα
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
Αυστηροποίηση ποινών στο Δημόσιο: «Δεν θα περάσει», λένε οι εκπαιδευτικοί
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
καλλυντικά
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές
Αν και φαντάζουν ακίνδυνα, ειδικοί του χώρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών, ιδίως των νεαρών
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές