ΔΕΗ

Διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό και μεγαλύτερες εκπτώσεις για τους συνεπείς πελάτες περιλαμβάνονται στα μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος τα οποία συζητώνται μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, οι όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που πλήττονται από την κρίση όσον αφορά στις πληρωμές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θα γίνουν μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή το κόστος των ρυθμίσεων θα καλυφθεί από το κράτος ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιπλέον όποια μέτρα κρίνουν πρόσφορα για τους πελάτες τους.

Η ανάσχεση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού έχει ήδη επιπτώσεις στην εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, σύμφωνα με πληροφορίες σε όλο το φάσμα της αγοράς. Στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και των εταιρειών τέθηκε και το θέμα των αποκοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέτρο που εφαρμόστηκε με ένταση τους προηγούμενους μήνες αλλά στις σημερινές συνθήκες θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί, ακόμη και για πρακτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΝ στέλνει το μήνυμα αφενός ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και αφετέρου ότι ο ενεργειακός τομέας θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

«Ό,τι πράξουμε θα είναι μετρημένο με βάση τα στοιχεία τα οποία αλλάζουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που έχουν μείνει προσωρινά χωρίς δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είναι «ζυγισμένες» οι κινήσεις μας, έτσι ώστε να μην πάμε να κάνουμε προσωρινά τους καλούς και στη συνέχεια να καταστρέψουμε τον ενεργειακό ιστό της χώρας, τις ενεργειακές επιχειρήσεις και η χώρα να γυρίσει δεκαετίες πίσω τελικά, γιατί ο τομέας αυτός είναι τα θεμέλια της οικονομίας», ανέφερε χθες ο κ. Χατζηδάκης.

Στις τηλεδιασκέψεις που είχαν χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, εκτός από τη μείωση των εσόδων των προμηθευτών, συζητήθηκε και η μείωση του κόστους προμήθειας λόγω της πτώσης των τιμών χονδρικής και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Στο μεταξύ, με απόφαση του ΥΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη από σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία με φυσική παρουσία σε συνδυασμό με τηλεργασία. Οι υπάλληλοι του υπουργείου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και θα εργάζονται εναλλάξ ανά 15θήμερο στο γραφείο ή από το σπίτι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο 29χρονος δολοφόνος του Νέου Κόσμου σε μηχανή
Νέος Κόσμος: Ο δράστης που τρομοκρατούσε την Αθήνα πριν σκοτώσει τον 58χρονο
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κουβαλούσε ιστορικό βίας που «δεν σταμάτησε ποτέ» – Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη δικογραφία
Νέος Κόσμος: Ο δράστης που τρομοκρατούσε την Αθήνα πριν σκοτώσει τον 58χρονο
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο προϋπολογισμός 2026 στη Βουλή: Σε ποια μέτρα “πέφτουν” τα 1,76 δισ. - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός
Ο προϋπολογισμός 2026 κατατίθεται σήμερα στη Βουλή – Τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους, οικογένειες και επιχειρήσεις
Ο προϋπολογισμός 2026 στη Βουλή: Σε ποια μέτρα “πέφτουν” τα 1,76 δισ. - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μένουν εκτός
Μετρητά από ΑΤΜ
Έχετε κοινό λογαριασμό; Πώς μπορείτε να χάσετε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβετε
Όσα δεν λένε τα ψιλά γράμματα: Τι πραγματικά συμβαίνει όταν ένας συνδικαιούχος σηκώνει όλα τα χρήματα και γιατί ο κοινός λογαριασμός κρύβει παγίδες
Έχετε κοινό λογαριασμό; Πώς μπορείτε να χάσετε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβετε
AMFITHEATRO
Το ΣτΕ «χτυπάει καμπανάκι»: Πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για τα δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ
Χρηματικές Κυρώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ
Το ΣτΕ «χτυπάει καμπανάκι»: Πρόστιμα σε τέσσερα υπουργεία για τα δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ