Thumbnail
Αρνητικό το πρώτο τεστ για το νεογνό

 

 

Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα, από γυναίκα θετική στον κορονοϊό, γεννήθηκε χθες στη Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν". Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς. 

   Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια). Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

   Στην καισαρική τομή συμμετείχε ομάδα γιατρών (γυναικολόγοι, αναισθησιολόγος, νεογνολόγος , προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου). Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

   Σημειώνεται ότι η Γ' Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαραλαμπο
Βιβή Χαραλαμπογιάννη: Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης για 40.000 αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου
Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη: Έρχεται μπόνους αξιολόγησης και στους Δήμους – Τι είπε για Δημοτική Αστυνομία
Βιβή Χαραλαμπογιάννη: Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης για 40.000 αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου
ntountouka
Θεσσαλονίκη: Μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών για παραβίαση απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων
Κινητοποίηση τη Δευτέρα 10/11 ενάντια στην παραβίαση αποφάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων
Θεσσαλονίκη: Μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών για παραβίαση απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων