Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/PaolaPisano_Min/status/1239246094539915265?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1239246094539915265&ref_url=https%3A%2F%2Finfo-war.gr%2Fetaireia-apeilei-me-minyseis-ethelont%2F at this time, please check again later.
valvides koronoios
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι βαλβίδες τιμολογούνται περίπου στα 11.000 δολάρια η μία, όμως οι εθελοντές κατάφεραν να εκτυπώσουν αντίγραφα με κόστος ενός δολαρίου για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείο της Μπρέσια

Μια εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού απείλησε να μηνύσει μια ομάδα εθελοντών στην Ιταλία που εκτύπωσε τρισδιάστατα βαλβίδες για χρήση σε ασθενείς με κορονοϊό.

Οι βαλβίδες τιμολογούνται περίπου στα 11.000 δολάρια η μία, αλλά οι εθελοντές κατάφεραν να εκτυπώσουν αντίγραφα με κόστος περίπου ενός δολαρίου.

Το νοσοκομείο του Κιάρι στη Μπρέσια της Ιταλίας είχε επείγουσα ανάγκη από αυτού του είδους τις αναπνευστικές βαλβίδες, όμως η εταιρεία που τις κατασκευάζει δεν μπορούσε να τις παράξει εγκαίρως. Οι βαλβίδες χρησιμοποιούνται για την άντληση οξυγόνου από τα αναπνευστικά μηχανήματα εντατικής θεραπείας στους ασθενείς.

Το νοσοκομείο ζήτησε βοήθεια και δύο εθελοντές που εργάζονται σε μία Ιταλική startup, o Κριστιάν Φρακάσι και ο Αλεσάντρο Ραμαϊόλι, προσφέρθηκαν να χρησιμοποιήσουν τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της εταιρείας.

Οι δύο Ιταλοί επικοινώνησαν με την κατασκευάστρια εταιρεία ζητώντας τα σχέδια της βαλβίδας και υποσχόμενοι να μην τα δημοσιεύσουν και να μην τα χρησιμοποιήσουν πέρα από τις έκτακτες ανάγκες ασθενών.

Η εταιρεία αρνήθηκε και απείλησε να τους μηνύσει για παραβίαση εμπορικών δικαιωμάτων. Όμως ο Φρακάσι και ο Ραμαϊόλι προχώρησαν μόνοι τους.

Έκαναν μετρήσεις και εκτύπωσαν τρεις διαφορετικές εκδοχές της βαλβίδας σε διαφορετικά μεγέθη. Μέχρι τις 14 Μαρτίου, οι βαλβίδες τους είχαν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε 10 ασθενείς.

«Ήταν άνθρωποι με κίνδυνο για τη ζωή τους, και δράσαμε. Τελεία.», έγραψε ο Φρακάσι σε ανάρτηση στο Facebook. «Δεν έχουμε σκοπό να βγάλουμε κέρδος από αυτή την κατάσταση, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα σχέδια ή το προϊόν πέρα από την αυστηρή ανάγκη που μας υποχρέωσε να δράσουμε, δεν θα διαδώσουμε τα σχέδια», συμπλήρωσε.

Η υπουργός Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Πάολα Πιζάνο, συνεχάρη σε ανάρτηση στο Twitter τους εθελοντές, δημοσιεύοντας και φωτογραφία του έργου τους.

https://twitter.com/PaolaPisano_Min/status/1239246094539915265?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1239246094539915265&ref_url=https%3A%2F%2Finfo-war.gr%2Fetaireia-apeilei-me-minyseis-ethelont%2F

Πηγή: info-war.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βραβειο
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το πρώτο Βραβείο Samuel Gridley Howe στον Κωστή Φραγκούλη
«Η ιστορική εκλογή του Κωστή Φραγκούλη ως ο πρώτος μη Αμερικανός Διεθνής Πρόεδρος στην 98χρονη ιστορία του International Propeller Club, αποδεικνύει...
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το πρώτο Βραβείο Samuel Gridley Howe στον Κωστή Φραγκούλη
εκλογες
Άλλος, παλιός και νέος, για νέο κόμμα...
«Τώρα η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν κι άλλες εκδοχές να μας προσφέρουν. Και δεν αρκούσε η τελευταία διχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτά είναι σε αναμονή»
Άλλος, παλιός και νέος, για νέο κόμμα...