Thumbnail
Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην Καμάρα με τα μηχανάκια τους, πάνω στα οποία είχαν αναρτήσει πανό, με αίτημα να εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία τους, πραγματοποίησαν μέλη της επιτροπής αγώνα διανομέων στον κλάδο του επισιτισμού.

Οι διανομείς κατήγγειλαν ότι υπάρχουν εργοδότες που δεν τους παρέχουν τα απαιτούμενα μέσα προστασίας της υγείας (γάντια, κράνη, αδιάβροχα κλπ) και τους ζητούν να τα πληρώνουν οι ίδιοι, ενώ δεν τους καταβάλλουν τα προβλεπόμενα για έξοδα κίνησης, συντήρησης κ.ά. Επίσης, υποστήριξαν ότι με προσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό, τους επιβάλλονται από τους εργοδότες εξοντωτικά ωράρια, που οδηγούν συχνά σε δυστυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα.

Τα μέλη της επιτροπής ζητούν από τους συναδέλφους τους να αρνούνται να εργαστούν χωρίς μέσα προφύλαξης και να καταγγέλουν τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ενώ από το κράτος θέλουν την αύξηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις που εργάζονται διανομείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΔΥΠΑ
Στον Βόλο η 51η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
ΔΥΠΑ διοργανώνει εκδήλωση για εργασία και επαγγελματική καθοδήγηση στον Βόλο
Στον Βόλο η 51η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
Skydiver
«Μέσα από τη βελόνα»: Skydivers διασχίζουν το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου με 200+ χλμ/ώρα (Video)
Θέαμα που κόβει την ανάσα: Πέντε αθλητές πετούν γύρω από το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου
«Μέσα από τη βελόνα»: Skydivers διασχίζουν το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου με 200+ χλμ/ώρα (Video)
βουλη
Αναφορά στη Βουλή: «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται σε ασυντήρητα ή ελλιπώς συντηρημένα κτήρια»
«Εικόνα εγκατάλειψης στη σχολική στέγη» - Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή
Αναφορά στη Βουλή: «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται σε ασυντήρητα ή ελλιπώς συντηρημένα κτήρια»