Να φοβηθώ τον κορονοϊό ή τον παρανοϊό; Ιδού η απορία. (σάτιρα)
Συνάνθρωποι, το τελευταίο διάστημα είμαι σε μεγάλη αναταραχή. Βασικά έχω τεράστιο δίλλημα για το ποιό να φοβάμαι περισσότερο: τον κορονοϊό ή τον παρανοϊό;

Όταν κοιτάζω κατάματα τη σοβαρότητα της κατάστασης με πιάνει αγωνία η οποία μου περνάει όταν  απωθήσω τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά τότε κινδυνεύω να κολλήσω τον ιό. Και «φτου κι απ’ την αρχή». Βασανίζομαι σας λέω. 
Πριν όμως ξεκινήσω να μοιραστώ μαζί σας τα εσώψυχά μου να κάνω μια αποσαφήνιση εννοιών. Εντάξει τον κορονοϊό όλοι τον γνωρίζουμε. Είναι worldwide celebrity. O παρανοϊός όμως τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα αλλά προβλέπεται να ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον κορονοϊό. Ποιος είναι όμως αυτός ο παρανοϊός; Είναι ο φόβος μην κολλήσεις κορονοϊό. Βασικά δεν είναι απλός φόβος, είναι τρόμος, είναι πανικός. Σε κάνει να βλέπεις παντού τον κορονοϊό. Ναι το βρήκα: παρανοϊός είναι οι μανίες καταδίωξης από τον κορονοϊό. 

Κορονοϊός  vs  Παρανοϊός

Μου λένε οι ειδικοί να μην πιάνω το πρόσωπό μου με τα χέρια μου. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά από την ώρα που θα μου πει κάποιος κάτι τέτοιο αρχίζει να με τρώει η μύτη μου, να με τρώνε τα μάτια μου, να με τρώνε όλα και θέλω όχι απλά να ξυστώ αλλά να κατεβάσω λουρίδες. 

Με έχουν μπερδέψει όλοι αυτοί που λένε πως ξέρουν το φάρμακο για τον κορονοϊό. Αποφάσισα λοιπόν για σιγουριά να τα χρησιμοποιώ όλα. Καθημερινά λοιπόν, αφού βάλω την αλοιφή «Βυζαντινόν» του Βελόπουλου, μετά πασαλείβομαι με πρόπολη που συστήνει ο Κραουνάκης. Ύστερα ψεκάζομαι με σπρέι Αμβροσίου. Ακολουθεί το πιο δύσκολο κομμάτι, η βδελλοθεραπεία: απλώνω βδέλλες πάνω στο κορμί μου οι οποίες μαζί με το αίμα μου ρουφούν και τον κορονοϊό. Τέλος αφού φάω μια σκελίδα σκόρδο, πίνω και δύο τσίπουρα. Όλο αυτό όμως έχει ένα κόστος. Έτσι όπως είμαι μέσα στις πληγές, στα πασαλείμματα, και στη μπόχα, δεν με πλησιάζει άνθρωπος, αλλά τώρα που το σκέφτομαι αυτό ίσως είναι και το μυστικό για να μην κολλήσω κορονοϊό.  
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από το αν κολλάει ο κορονοϊός από τη Θεία μετάληψη. Έτσι και αλλιώς όποιος πιστεύει στη μετάληψη πιστεύει και στην ανάληψη ακόμα και αν αυτή γίνει μια ώρα αρχύτερα. 
Μου λένε να φταρνίζομαι βάζοντας τον αγκώνα μπροστά στη μύτη μου σαν χορευτική φιγούρα dab. Δεν μου λένε όμως μετά τον τίγκα σε κορονοϊό αγκώνα μου τι να τον κάνω. Το σωστό θα ήταν να βγάλω το μολυσμένο πανωφόρι μου. Μετά όμως άμα ξανα-φταρνιστώ θα πρέπει να βγάλω και το επόμενο ρούχο και πάει λέγοντας. Και αφού ολοκληρωθεί το στριπτήζ η πνευμονία είναι σίγουρη και χωρίς την παρέμβαση του κορονοϊού. Ε όχι λοιπόν, για έναν αγκώνα να περνάω εγώ τέτοια αγκωνία!!    
Αμ το άλλο το έχετε προσέξει; Από τότε που βγήκαν οι ειδικοί και είπαν πως οι μάσκες προστασίας ουσιαστικά καμία προστασία δεν σου προσφέρουν στο να μην κολλήσεις αλλά πρέπει να την φοράνε εκείνοι που είναι ήδη ασθενείς, δεν κυκλοφορεί κανείς με μάσκα. Πριν την ανακοίνωση οι ασθενείς φορούσαν μάσκα σε παραλλαγή φοβισμένου. Τώρα που οι μάσκες είναι αμιγώς ασθενών οι μασκοφόροι κινδυνεύουν από προπηλακισμό από μαινόμενο πλήθος, δολοφονικές ματιές, πέταγμα από τα μέσα μεταφοράς εν κινήσει.
Πάντως έχει ο καιρός γυρίσματα. Εκείνοι που το 2015 μας έλεγαν «Μένουμε Ευρώπη» τώρα που με τα πήγαινε-έλα στην Ευρώπη κόλλησαν κορονοϊό, μας λένε όχι μόνο «Μένουμε Ελλάδα» αλλά και «Μένουμε Σπίτι». Τώρα ποιος προωθεί τον απομονωτισμό ε; Ποιος;  
Πείτε μου ειλικρινά. Μόνο σε μένα φαίνεται κάπως παράξενο το γεγονός πως ακόμα στη χώρα μας ο κορονοϊός δεν έχει αποκτήσει χαρακτήρα επιδημίας ενώ σε όλες τις γειτονικές χώρες έχει; Δυο τινά συμβαίνουν: ή ο πως καθόλου δεν του αρέσουμε του κορονοϊού, το οποίο δεν μας προσβάλει ποσώς, ή είμαστε τίγκα στον κορονοϊό και το «ωχ βρε αδελφέ, δεν έχω κορονοϊό αλλά ένα απλό κρύωμα» έχει επικρατήσει. Παίζει δηλαδή το σενάριο να είμαστε αδιάγνωστοι και αδήλωτοι. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι και ως φυλή έχουμε δοκιμαστεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στην άρνηση πραγματικότητας. 

Νέες συνήθειες παρατηρούνται στους επιβάτες των ΜΜΜ. Καταρχάς όλα τα παράθυρα ανοίγουν στο τέρμα και κανένας από τους κρυουλιάρηδες και τα κρυογάτσουλα δεν φέρνει αντίρρηση. Οι όρθιοι επιβάτες επιδίνονται στο μπαλέτο αφού αρνούνται να πιαστούν από τις μεταλλικές χειρολαβές που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η Νο 1 εστίες του ιού. Κάθε φτάρνισμα σημαίνει ομαδική αποβίβαση του βαγονιού στον επόμενο σταθμό και μετεπιβίβαση σε διπλανά βαγόνια. Κάθε βήξιμο αρχικά τραβάει τα βλέμματα αλλά αμέσως μετά στρέφει τις κεφαλές προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μερικοί πονηροί για να βρουν θέση να καθίσουν αρχίζουν απλά να μιλάνε ιταλικά. Μην φανταστείτε πως ξέρουν ιταλικά, ένα Buongiorno κάνει τη δουλειά.  
Λένε οι ειδικοί να αποφεύγουμε τις πολλές επαφές, τα φιλιά και τις αγκαλίτσες και οι αγκαλίτσες σαν και μένα κλαίνε γοερά. Άραγε με το κλάμα κολλάει ο κορονοϊός; Κάτσε να πάρω τον ΕΟΔΥ να ρωτήσω. 
Μερικοί συνωμοσιολόγοι λένε πως ο κορονοϊός είναι εφεύρεση των ελλήνων καπνιστών. Σκέφτηκαν λένε να πάρουν το αίμα τους πίσω αφού όλοι πλέον μόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορούμε να βρισκόμαστε. Μάλιστα όταν οι καπνιστές ξέρουν ποιος τους κατήγγειλε στο 1142, παίρνουν στο 1135 και τον καταγγέλλουν ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.  
Τι ήταν να βγουν κάποιοι ειδικοί και να πουν ότι το αλκοόλ σκοτώνει τον κορονοϊό; Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή ο κορονοϊός θα ξεκουμπιστεί και θα μας αδειάσει τη γωνία. Ωστόσο όμως είναι πιθανόν να έχουν ανακύψει άλλα προβλήματα: να έχουμε γίνει μια χώρα ανώνυμων αλκοολικών. Και καλά να είμαστε αλκοολικοί, έλα όμως που θα έχουμε και άλλα προβλήματα αφού δεν γίνονται πια αλκοτέστ. Ποιος τροχονόμος τολμάει να πει σε κάποιον «φυσήξτε»;    

Εν τω μεταξύ κάθε παρέα έχει αποκτήσει τον λοιμωξιολόγο της. Όλοι κρέμονται από τα χείλη του την ώρα που δίνει συμβουλές αναχαίτισης του κορονοϊού. Κάθε λοιμωξιολόγος παρέας έχει ασπαστεί και μια θεωρία για την αιτία της εμφάνισης του κορονοϊού στον πλανήτη: Άλλος λέει ότι φταίει ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος που βρήκε τρόπο να επιτεθεί στους Κινέζους που τον καταβρόχθιζαν τόσα χρόνια. Άλλος λέει ότι είναι δημιούργημα των Αμερικανών για να αναχαιτίσουν την οικονομική επέλαση των Κινέζων. Άλλος λέει ότι έχει πληροφορίες πως είναι εφεύρεση κάποιας φαρμακοβιομηχανίας που θα εμφανιστεί ξαφνικά πως έχει βρει το εμβόλιο για να τα κονομήσει. Άλλος λέει πως πίσω από όλα είναι οι ισχυροί του πλανήτη που ανήκουν στη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ που θεωρούν πως πρέπει να ανακόψουν τον υπερπληθυσμό της Γης.      

Τη σύγχυση που επικρατεί πάντως σχετικά με τον αυτόν ιό την φανερώνει και η πληθώρα των ονομάτων που του δίνουν ακόμα και οι ίδιοι οι επιστήμονες: κορονοϊός, κορωνοϊός, κοροναϊός, κορωναϊός. Προχτές άκουγα έναν στην τηλεόραση να τον λέει κορωναίο. Ε αποφασίστε επιτέλους πως τον λένε!! Κάποια στιγμή πρέπει σε αυτή τη χώρα να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 
Συνάνθρωποί μου, μετά από όλα αυτά καταλαβαίνετε τι περνάω. Το που τελειώνει ο κορονοϊός και αρχίζει ο παρανοϊός ακόμα δεν το γνωρίζω. Η σωματική μου υγεία είναι σε μεγάλη κόντρα με τη ψυχική μου υγεία. Σε ποιο από τα δύο να δώσω προτεραιότητα; Έχω όμως να προτείνω μια μαγική λύση. Λέγεται φυσικός και δωρεάν εμβολιασμός. Σκέφτηκα να κάτσουμε να κολλήσουμε όλοι κορονοϊό. Μετά λόγω ανάπτυξης αντισωμάτων δεν θα έχουμε να φοβόμαστε τον κορονοϊό και με αυτό τον τρόπο θα εξολοθρεύσουμε και τον πιο επικίνδυνο παρανοϊό……. Καλέ τι βαράτε;  


Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»