Κινητοποιήσεις για την Ημέρα της Γυναίκας
Δεκάδες σωματεία, οργανώσεις και Ομοσπονδίες οργανώνουν κινητοποιήσεις με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε πόλεις της Ελλάδας

Η Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη, ανακοίνωσε ότι «Το 2020 συμπληρώνονται εκατόν δέκα χρόνια από το συνέδριο που καθιέρωσε την 8 Μάρτη σαν διεθνή μέρα των γυναικών. Ήταν η περίοδος που σε Ευρώπη και Αμερική ξεσπούσαν μεγάλες απεργίες και κινήματα όπου πρωτοστάτησαν γυναίκες» και τονίζει πως ο κατάλογος των συνδικάτων που καλούν στις 8 του Μάρτη μεγαλώνει συνεχώς. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλία ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

«Απεργούμε ενώνοντας τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του πλανήτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο για την 8η Μάρτη, καλώντας στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 14:00 μμ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΣΥΠ ΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), το Δίκτυο Γυναικών Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), το Δίκτυο Ισότητας ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Ισότητας Φύλου και Λοατκι+ ΜεΡΑ25.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή εκατομμυρίων γυναικών στην Ευρώπη και τον κόσμο και αξιοποιώντας τις συλλογικές μας εμπειρίες», τονίζει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει «αγωνιζόμαστε από κοινού για τα φεμινιστικά προτάγματα της απελευθέρωσης των γυναικών από κάθε μορφή καταπίεσης και κοινωνικής υποτίμησης».

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση απευθύνει και το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα, τονίζοντας ότι η «8 Μάρτη είναι μέρα σύμβολο αγώνα των εργατριών και των γυναικών της βιοπάλης. Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας οργανώνουμε την πάλη για ισοτιμία - δικαιώματα - χωρίς εκμετάλλευση».

Το ΚΚΕ απευθύνεται στις νέες και τους νέους «να εμπνευστούν από το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο ιστορικών επετείων, όπως της 8ης Μάρτη. Μας θυμίζει ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς σκληρό ταξικό αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές».

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ) τονίζει πως «η τάξη και όχι το φύλο είναι που μας ενώνει σαν αγωνιζόμενο λαό. Η θέση των γυναικών στην πάλη για μια καλύτερη ζωή είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους εργάτες και μέσα στους κόλπους αυτών θα παλευτεί και η φυλετική αντιπαράθεση. Η 8η Μάρτη καθιερώθηκε από τις εργάτριες ως ημέρα αγώνα και ως τέτοια ημέρα πρέπει να την τιμούμε». Γι' αυτό διοργανώνει το Σάββατο στις 6.30 συζήτηση στο βιβλιοπωλείο «εκτός των τειχών» (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια), ενώ, συμμετέχοντας στην «Πρωτοβουλία για τον Ταξικό Εορτασμό της 8ης Μάρτη», καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. της Κυριακής στα Προπύλαια.

Η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως «οι αγώνες των γυναικών σήμερα αντικειμενικά έρχονται σε αντίθεση με τον ξενοφοβικό λαϊκισμό ξεπερνώντας τα κλασικά γυναικεία προβλήματα», στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 7 και 8 Μάρτη και σε άλλα σημεία πανελλαδικά, όπως στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας