Άντιο, Ντοριτάκι
του Θεοδόση Γκελτή

Δεν περίμενα να με αγγίξει τόσο ο θάνατος της Κατερίνας Ζιώγου, που κυκλοφόρησε ευρέως μόλις σήμερα ενώ συνέβη πρίν από δέκα μέρες.

            Η ηθοποιός, η οποία υποδυόταν τη Ντορίτα Μαρκάτου στη σειρά «Ντόλτσε Βίτα» των Αλέξανδρου Ρήγα και Λευτέρη Παπαπέτρου στα μέσα των πολυτραγουδημένων 90s, ήταν μια αγαπημένη μορφή της παιδικής μας ηλικίας. Στο πρόσωπό της διασταυρώνονται πολλές εκδοχές μεταπολιτευτικών ταυτοτήτων τις οποίες φοράει και βγάζει με άνεση. Φεμινίστρια, οικολόγος, αριστερή, είρωνας, διεθνίστρια, διαδηλώτρια και «εναλλακτική». Με τις αντιφάσεις της και της αδυναμίες της φυσικά. Φλερτάρει με τη πολυγαμία, αλλά θα προσλάβει και ντέτεκτιβ για παρακολούθηση, θα γίνει, δηλαδή, και «κατίνα». Της αρέσει και η αρχιτεκτονική, αλλά την κέρδισε τελικά η ψυχολογία των φυτών. Ξέρει κάτι ψιλά από ποίηση, αλλά δε τρελαίνεται κιόλας. Αγαπάει τη μάμα της, αλλά βαριέται που ζει και οι χάρες δεν είναι το στοιχείο της.

Δε γουστάρει να παντρευτεί, αλλά θέλει να αποκτήσει παιδί και θα το κάνει εν τέλει. Δε καίγεται να δουλέψει, αλλά υπερασπίζεται σθεναρά τα εργατικά δικαιώματα. Αλλάζει σπουδές, επαγγέλματα, γκόμενους, συνήθειες. Πολλά δε γουστάρει:  το παιδί της να «ακούει εθνικιστικές μαλακίες», τα κομμένα έλατα, την «εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων», το πετρέλαιο, τη φέτα του Ζαφόλια, την αποτρίχωση.

Γουστάρει, όμως,  τη γυμναστική για εγκύους, τον Αντώνη, τον Χάρη, τους ντολμάδες, την γάτα της την Τιτίκα, τους κορμοράνους,  τον Θοδωρή τη φώκια, τα οικολογικά υφάσματα, την αφασία, τις πορείες. Θα ενδώσει στο θρησκευτικό γάμο, αλλά θα κάνει και ένα ωραιότατο μπάτσελορ με αντρικό στριπτίζ.

            Με ένα νεύμα θα στείλει τη μάνα της στον πρώην σύντροφό της Αντώνη, σκεφτόμενη ένα «δε γαμιέται, ευτυχισμένοι να είμαστε».

            Αγαπάει τους ανθρώπους γύρω της.

Η σειρά αγαπήθηκε όσο λίγες και ήταν ένα εμβληματικό δείγμα της ελληνικής pop τηλεοπτικής παραγωγής. Το «Dolce Vita» διατηρεί τους  αφοσιωμένους και σκληροπυρηνικούς του fans που έχουν αποστηθίσει τις ατάκες σαν ένα ιερό pop ευαγγέλιο, τις έχουν αποθέσει στο Πάνθεον των εγχώριων references και για αυτούς η Σάσα, η Χριστίνα, η Ασπασία και η Ντορίτα ήταν δικές τους. Και πονάς λίγο όταν χάνεις κάτι δικό σου.

Αντίο, Ντοριτάκι της εφηβείας μας. Άσε μας εδώ να γκώσουμε στις “εθνικιστικές μαλακίες” και στον μικροαστισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
afrikaniki_skoni
Υπουργείο Υγείας: Δεν ανοίγουν τα σχολεία σε περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης
Έρχονται ακόμα και κλείσιμο σχολείων εν όψει της αφρικανικής σκόνης - Όλες οι συστάσεις και γενικά μέτρα προφύλαξης της υγείας από το Υπουργείο...
Υπουργείο Υγείας: Δεν ανοίγουν τα σχολεία σε περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης