ΕΔΕ για τους λιμενικούς που εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες στη Θέρμη ζητά το ΜέΡΑ25
Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης ζήτησε να διεξαχθεί ΕΔΕ για τους λιμενικούς που εγκατέλειψαν βάρκα με πρόσφυγες στη Θέρμη, με αποτέλεσμα να προπηλακιστούν από όχλο ακροδεξιών

ΕΔΕ για τους λιμενικούς που εγκατέλειψαν την βάρκα με τους πρόσφυγες, μάνες με βρέφη και έγκυο, στο οργισμένο όχλο στην Θερμή Λέσβου, ζήτησε πριν λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του Μέρα 25, Κρίτων Αρσένης.

“Παρά τον άμεσο κίνδυνο για την ζωή των διασωθέντων, το σκάφος του λιμενικού έμεινε σε απόσταση να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και μετά από αρκετή ώρα έφυγε, ενώ η κατάσταση κλιμακώνονταν. Όλα είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο. Από ποιον αξιωματικό πήραν άδεια να φύγουν; Ήταν ενήμερη η πολιτική ηγεσία;” διερωτήθηκε.

“Ο κύριος Βορίδης, που μίλησε μετά από εμένα, δεν απάντησε. Θα επαναλαμβάνω τα ερωτήματα μέχρι να απαντηθούν. Τι να απαντήσει όμως η κυβέρνηση που, αντί να βάλει βέτο σε κάθε απόφαση της ΕΕ μέχρι να γίνει διαμοιρασμός της ανθρωπιστικής φροντίδας στο εσωτερικό της ΕΕ, ποινικοποιεί το άσυλο;” συμπλήρωσε.
 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί σε αιμοδοσία
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την άδεια αιμοδοσίας
Έως έξι αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο – Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Εκπαιδευτικοί - Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την άδεια αιμοδοσίας
ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2026: Πώς συγκεντρώνονται τα μόρια;
Συνολικά, 17 διαφορετικά κριτήρια καθορίζουν τη βαθμολογία κάθε υποψηφίου, επηρεάζοντας άμεσα τη σειρά κατάταξης στους πίνακες.
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2026: Πώς συγκεντρώνονται τα μόρια;
δάσκαλοι
Εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων: Η αδικία στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ζητά άμεση αποκατάσταση
Εκπαιδευτικοί με ίδια χρόνια υπηρεσίας και ίδιες προϋποθέσεις, καλούνται να πληρώσουν εντελώς διαφορετικά ποσά για το ίδιο δικαίωμα.
Εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων: Η αδικία στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ζητά άμεση αποκατάσταση