Κοινωνία

ΕΔΕ για τους λιμενικούς που εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες στη Θέρμη ζητά το ΜέΡΑ25

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης ζήτησε να διεξαχθεί ΕΔΕ για τους λιμενικούς που εγκατέλειψαν βάρκα με πρόσφυγες στη Θέρμη, με αποτέλεσμα να προπηλακιστούν από όχλο ακροδεξιών

ΕΔΕ για τους λιμενικούς που εγκατέλειψαν την βάρκα με τους πρόσφυγες, μάνες με βρέφη και έγκυο, στο οργισμένο όχλο στην Θερμή Λέσβου, ζήτησε πριν λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του Μέρα 25, Κρίτων Αρσένης.

“Παρά τον άμεσο κίνδυνο για την ζωή των διασωθέντων, το σκάφος του λιμενικού έμεινε σε απόσταση να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και μετά από αρκετή ώρα έφυγε, ενώ η κατάσταση κλιμακώνονταν. Όλα είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο. Από ποιον αξιωματικό πήραν άδεια να φύγουν; Ήταν ενήμερη η πολιτική ηγεσία;” διερωτήθηκε.

“Ο κύριος Βορίδης, που μίλησε μετά από εμένα, δεν απάντησε. Θα επαναλαμβάνω τα ερωτήματα μέχρι να απαντηθούν. Τι να απαντήσει όμως η κυβέρνηση που, αντί να βάλει βέτο σε κάθε απόφαση της ΕΕ μέχρι να γίνει διαμοιρασμός της ανθρωπιστικής φροντίδας στο εσωτερικό της ΕΕ, ποινικοποιεί το άσυλο;” συμπλήρωσε.

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία