Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τον Alpha για τα fake news στο προσφυγικό
Ανακοίνωση για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή την εκπομπή του παρουσιαστή Νίκου Μάνεση, όπου παρουσιάστηκαν πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, τα οποία εμφανίστηκαν ως δήθεν τωρινά ντοκουμέντα από τον Eβρο.

Επρόκειτο για πλάνα που είχαν βιντεοσκοπηθεί στη Βουλγαρία το 2015, όταν η τότε ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της και έφραξε τον δρόμο στους πρόσφυγες.

«Απίστευτες εικόνες, ανοίγουν τα συρματοπλέγματα (σ.σ. οι πρόσφυγες), κατάλαβες τι γίνεται; Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικοί» ανέφερε (εν αγνοία του;) ο Νίκος Μάνεσης, δείχνοντας εικόνες με Βορειομακεδόνες αστυνομικούς να εμποδίζουν τους περίπου 4.000 πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΣΡ «με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020).

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00».

 

 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση ιδωτικοποιείται όλο και πιο έντονα
«Ποιες είναι ήδη οι επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης και αγοραίας πολιτικής, που με τόσο ακραίο τρόπο έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση;»
Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση ιδωτικοποιείται όλο και πιο έντονα
mathites
Λος Άντζελες: Όρια στον χρόνο οθόνης μέσα στις τάξεις
Η δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ θεσπίζει κανόνες για τη χρήση ψηφιακών συσκευών, με φόντο τις ανησυχίες για την υγεία και τη μάθηση...
Λος Άντζελες: Όρια στον χρόνο οθόνης μέσα στις τάξεις
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Κίνδυνος ανισότητας στις Πανελλαδικές για μαθητές της Λέσβου – Παρέμβαση στη Βουλή
Σήμα κινδύνου για τους μαθητές της Δυτικής Λέσβου λόγω της κρίσης του αφθώδους πυρετού
Κίνδυνος ανισότητας στις Πανελλαδικές για μαθητές της Λέσβου – Παρέμβαση στη Βουλή