Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί τον Alpha για τα fake news στο προσφυγικό
Ανακοίνωση για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με αφορμή την εκπομπή του παρουσιαστή Νίκου Μάνεση, όπου παρουσιάστηκαν πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, τα οποία εμφανίστηκαν ως δήθεν τωρινά ντοκουμέντα από τον Eβρο.

Επρόκειτο για πλάνα που είχαν βιντεοσκοπηθεί στη Βουλγαρία το 2015, όταν η τότε ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της και έφραξε τον δρόμο στους πρόσφυγες.

«Απίστευτες εικόνες, ανοίγουν τα συρματοπλέγματα (σ.σ. οι πρόσφυγες), κατάλαβες τι γίνεται; Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικοί» ανέφερε (εν αγνοία του;) ο Νίκος Μάνεσης, δείχνοντας εικόνες με Βορειομακεδόνες αστυνομικούς να εμποδίζουν τους περίπου 4.000 πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΣΡ «με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020).

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00».

 

 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα