Μια ανάρτηση του ακροδεξιού account «November DELTA» το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας διαδόθηκε από χιλιάδες χρήστες, ενώ συγκέντρωσε πάνω από 12.000 αντιδράσεις στα social media.
Στην ανάρτηση παρουσιάζεται βίντεο, το οποίο απεικονίζει πρόσφυγες να βάζουν τα παιδιά κοντά σε φωτιές και καπνούς και, σύμφωνα με τη λεζάντα του βίντεο, το κάνουν «για να αναγκάσουν τα παιδιά να δακρύσουν».
Την «είδηση» έσπευσε να αναπαράξει το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ενθυμούμενο τις παλιές «δόξες» με το πειραγμένο ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι αρκετά διαφορετική: Η φωτιά και ο καπνός καταπραΰνει την επίδραση των χημικών και των δακρυγόνων. Μια πραγματικότητα που εμφανώς (και εύλογα) αγνοούν οι ακροδεξιοί και τα ΜΜΕ που «επιστρέφουν στην κανονικότητα».
Από fake news και απανθρωπισμό, καλά πάμε...
Δέλτα Χι
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1
Alfavita Newsroom