ΜΑΤ

Την έναρξη διαδικασίας για την διερεύνηση όλων των περιστατικών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο και τη Χίο, ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για το ζήτημα, αναφέρεται:

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώριση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

spoudes.jpg
Νέα πλατφόρμα ενώνει τις ελληνικές σπουδές σε όλο τον κόσμο
Η πρωτοβουλία της Study in Greece χαρτογραφεί εκατοντάδες προγράμματα ελληνικών σπουδών και ενισχύει τη διεθνή παρουσία των ελληνικών πανεπιστημίων
Νέα πλατφόρμα ενώνει τις ελληνικές σπουδές σε όλο τον κόσμο
παπαιωαννου
Δηλώσεις Νίκου Παπαιωάννου στο Alfavita: «Θεσμική δικαιοσύνη για 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ – Κλείνει μια εκκρεμότητα ετών»
«Με τη ρύθμιση που καταθέσαμε, προχωράμε σε μια ουσιαστική πρωτοβουλία που κλείνει μια εκκρεμότητα πολλών ετών για εκατοντάδες χιλιάδες αποφοίτους...
Δηλώσεις Νίκου Παπαιωάννου στο Alfavita: «Θεσμική δικαιοσύνη για 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ – Κλείνει μια εκκρεμότητα ετών»
Σε απεργία οι γιατροί
Μεγάλη πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου – Όλα τα αιτήματα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
Μεγάλη πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου – Όλα τα αιτήματα