Βαγγέλης Πλοιός
Μακρά πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφος - Έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά «Παρά Πέντε»

Ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός έφυγε από τα ζωή στα 83 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος φίλους και συγγενείς. 

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Πλοιός

Ο Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1937. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Το 1998-99 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της θεατρικής του διαδρομής στο Ηρώδειο με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος».

Έχει υπηρετήσει σε όλα τα είδη θεάματος: Πρόζα, Επιθεώρηση, Οπερέτα, Χορόδραμα, Βαριετέ, Κινηματογράφο, Τηλεόραση.

Το 1978, κατ’ εντολή της ιδιωτικής σχολής Γουναράκη – Μπάξτερ, σκηνοθέτησε την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη (σε παιδική διασκευή της Σοφίας Ζαραμπούκα) με πρωταγωνιστές τους μαθητές της σχολής. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του και υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Επίσης συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλλη στα θέατρα: Ακροπόλ (Ιπποκράτους), Μπουρνέλλη (Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Εθνικός Κήπος (Πλατεία Συντάγματος).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kintzios _slider.jpg
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
«Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου. Οι προτάσεις για Δίκαιη Τιμή» Πέμπτη, 5 Μαρτίου...
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκτοξευόταν στο 15,8% εάν είχε άλλον αρχηγό εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;