Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για την απαράδεκτη κατάσταση με τον ΟΑΣΘ
Συλλαλητήριο Σάββατο 22 Φλεβάρη, 12μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ.

     Ο πανάρχαιος στόλος  άθλιων , ακατάλληλων και λιγοστών λεωφορείων ( 200  όλα κι όλα λεωφορεία για 1.000.000 κατοίκους)  που χαλάνε στο μέσο της διαδρομής, τα ατυχήματα και οι συνεχείς βλάβες :πόρτες που σπάνε πάνω σε στοιβαγμένα σώματα, οχήματα που καταρρέουν την ώρα που κινούνται. Η μείωση των δρομολογίων, οι καθημερινές τεράστιες καθυστερήσεις με τις ατελείωτες ουρές αναμονής στις στάσεις και το αναξιοπρεπές στοίβαγμα των επιβατών, λιποθυμίες ακόμη και νέων ανθρώπων, το εισιτήριο που διπλασιάσθηκε αυτά τα χρόνια,  οι στάσεις χωρίς ή με κατεστραμμένα στέγαστρα,  ο πρωινός «αγώνας δρόμου»  των μαθητών για να φθάσουν στο σχολείο.. συνθέτουν την ζοφερή  εικόνα .

     Την ίδια ώρα, καλούνται εργαζόμενοι από τη διοίκηση σε απολογία, γιατί υπερασπίστηκαν  πρόσφυγες και μετανάστες που ο έλεγχος διαφοροποιούνταν σε σχέση με τους άλλους επιβάτες.

Για όλα αυτά υπάρχει υπεύθυνος

     Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με κριτήριο την κερδοφορία και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα. Αυτή την πολιτική ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις. Ο  ΟΑΣΘ από το 1957 υπήρξε  ιδιωτικό μονοπώλιο επιδοτούμενο σκανδαλωδώς από το κράτος με προνομιακές συμβάσεις. Οι υποσχέσεις για  την αλλαγή του  και  το τέλος του αμαρτωλού καθεστώτος , όχι μόνο αποδείχτηκαν ψεύτικες αλλά αποτέλεσαν το όχημα για να την πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εδώ και τόσα χρόνια είναι  να κρατάνε τον «ασθενή ΟΑΣΘ» στην εντατική με «μπαλώματα» και να  μας ζητάνε υπομονή ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού, σύμφωνα και με τη σχετική κατεύθυνση της ΕΕ στο 3ο μνημόνιο.

     Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ιδιωτικοποίησε ήδη 6 γραμμές και προχωρά ολοταχώς στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ μέσα από το πέρασμα 1/3 των γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, δείχνοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μειωθεί η κρατική επιδότηση και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό έχει στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα της ζωής του λαού. Την ίδια περίοδο στο ΜΕΤΡΟ μετράμε νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.

     Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής είναι χειροπιαστές τόσο για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ όσο και για το λαό και τη νεολαία της πόλης μας.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ!

     Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, κάτοικο αυτής της πόλης να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις. Μόνο αν ενώσουμε τη φωνή μας θα ακουστούμε .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστικά δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών, κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του οργανισμού ! Όχι στην κρατική επιδότηση των ΚΤΕΛ με εκχώρηση γραμμών από τον ΟΑΣΘ.
  • Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες.
  • Ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση, άμεσα μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε φοιτητές, μαθητές, ανέργους, συνταξιούχους κι εργαζόμενους που κινούνται από και προς το χώρο δουλειάς
  • Συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό, να έρθουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία
  • Προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα

.     Καλούμε τους συναδέλφους\ισσες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την τραγική κατάσταση με τον ΟΑΣΘ , το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 12:00μ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας