trainose
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η θέση των εργαζομένων και η εικόνα που παρουσιάζει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αιφνιδιαστική κατάληψη, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη από προσωπικό του ΟΣΕ, είναι η αιτία που ακινητοποίησε σήμερα το πρωί τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται τα δρομολόγια, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πάντως οι εργαζόμενοι, δια στόματος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, τονίζουν ότι υπήρξε ενημέρωση ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό στου Ρέντη. «Η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σήμερα το πρωί υπήρξε ενημέρωση από τον ΟΣΕ πως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την κυκλοφορία στον ελληνικό σιδηρόδρομο λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία.

«Ειδοποιήσαμε» λένε οι εργαζόμενοι

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Πάνος Παρασκευόπουλος, οι εργαζόμενοι καλύπτονται για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία από τα σωματεία τους, τα οποία και συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και τη Διεύθυνση Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, πάντως, πως με χθεσινή ανακοίνωσή της (Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωνε το επιβατικό κοινό ότι «όλες οι αμαξοστοιχίες της θα κινηθούν κανονικά την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου», ενώ σήμερα, στις 6:30, γνωστοποίησε πως οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. «Λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός», ανέφερε η πρωινή η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογες
Ηλεκτρονική κάλπη για δημάρχους και περιφερειάρχες το 2028 - Τέλος για τον δεύτερο γύρο
Ψηφιακές κάλπες 2028: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος και η εναλλακτική επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ηλεκτρονική κάλπη για δημάρχους και περιφερειάρχες το 2028 - Τέλος για τον δεύτερο γύρο
30.000 σπίτια ανακαινίζονται «τζάμπα» - Δείτε αν είστε στη λίστα για 36.000€
Ανακαινίζω 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως 95% και 36.000 ευρώ
Ριζική αναδιάρθρωση για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Έρχονται χρηματοδοτήσεις-μαμούθ για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια
Ανακαινίζω 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως 95% και 36.000 ευρώ