Κυνισμός Μπαλάσκα:  «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή»
Μια αδιανόητη δήλωση επιβράβευσης της αυτοδικίας και των σεξουαλικών επιθέσεων από τον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας

Σε μια δήλωση που προκαλεί έντονες αντιδράσεις προέβη ο Σταύρος Μπαλάσκας, εκπρόσωπος των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιβραβεύοντας πράξεις αυτοδικίας και επιβεβαιώνοντας τον «κώδικα» της φυλακής, σχετικά με τον αστυνομικό που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα ανέφερε: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή».

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος» δήλωσε αρχικά στο πλατό του ΑΝΤ1, προκαλώντας αμήχανες αντιδράσεις.

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, επιχείρησε να εξηγήσει πως δεν επιβραβεύει την αυτοδικία, αλλά καταγράφει την πραγματικότητα στις ελληνικές φυλακές.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες» τόνισε για να καταδικάσει την συγκεκριμένη πράξη.

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός συνελήφθη έχοντας ληστέψει ένα πρατήριο καυσίμων στο Περιστέρι και ένα περίπτερο στο Γαλάτσι, με «λεία» 690 ευρώ.

Ωστόσο, από τις έρευνες της ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε πως ο συγκεκρικένος αστυνομικός είχε διαπράξει κατά τους 3 προηγούμενος μήνες άλλες 9 ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, της Ηλιούπολης και του Γαλατσίου, αφαιρώντας συνολικά 4.400 ευρώ.

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες: «Άκουσέ μας» από τους μαθητές- κρατούμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Video)
Σέρρες: «Άκουσέ μας» από τους μαθητές- κρατούμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Video)
Το βιβλίο με τίτλο «ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ»,  το δεύτερο βιβλίο των μαθητών – κρατουμένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νιγρίτας, παρουσιάστηκε στην αίθουσα...
Σέρρες: «Άκουσέ μας» από τους μαθητές- κρατούμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Video)