golearn-engl_970-250
Το «κομμένο ρεπορτάζ» του Πρώτου Θέματος για την ΕΥΔΑΠ που δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ»: Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ κλήθηκε να υπερδιπλασιάσει τις αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου και να διπλασιάζει το μισθό του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου

Ο «Βηματοδότης» δημοσιεύει και σχολιάζει το «εξαφανισμένο» ρεπορτάζ του «Θέματος» για τα golden boys της ΕΥΔΑΠ.

Και το ενδιαφέρον εδώ, δεν είναι μόνο ότι το «Βήμα» δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για τους υψηλούς μισθούς στην εταιρία ύδρευσης χωρίς να φοβάται πιθανές συνέπειες στις εμπορικές του συμφωνίες, ενώ το «Θέμα» για άγνωστους λόγους έκανε πίσω και κατέβασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ… αλλά ότι αναφέρεται σε ένα θέμα που τυπικά έχει «εξαφανίσει» το ανταγωνιστικό site!

Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή στήλη του «βηματοδότη» με τίτλο, «The golden boys are back»:

«Φαίνεται ότι τα golden boys επιστρέφουν με ταχύτητα. Βγήκαμε από τα μνημόνια, κερδίσαμε μερικές αναβαθμίσεις της οικονομίας και άρχισε η κανονικότητα των παλιών καλών εποχών, των παχιών αγελάδων. Θέλετε μερικά παραδείγματα; Οι διοικήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ αποφασίζουν σιωπηλά τον… διπλασιασμό (τι διπλασιασμό, υπερδιπλασιασμό καλύτερα πείτε τον) των μισθών που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη και θεσμοθέτηση bonus για επίτευξη στόχων.

Την αρχή θέλει να κάνει η ΕΥΔΑΠ και χρυσώνει τα δικά της golden boys. Να σημειώσω ότι υπήρχε δυσκολία στην εξεύρεση CEO σε ΔΕΚΟ (λόγω των χαμηλών μισθών που προσφέρονταν) και η κυβέρνηση είχε εδώ και μήνες υποσχεθεί την αύξηση των απολαβών τους. Και η τρόικα πίεζε για αύξηση μισθών, όπως και το Υπερταμείο, το οποίο και τους καθορίζει.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ κλήθηκε να αποφασίσει για την αύξηση των αποδοχών που λαμβάνουν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο αναπληρωτής. Με βάση την εισήγηση της αποκαλούμενης «επιτροπής αμοιβών» και έπειτα από έγκριση της προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Θεοδώρας Βαρβαρίγου, εισάγεται προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θέμα που αφορά τις αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ύδρευσης.

Τι προτείνεται λοιπόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ; Ο υπερδιπλασιασμός των αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χάρη Σαχίνη από τις 57.000 ευρώ μεικτές αποδοχές σήμερα στις 128.000 ευρώ μεικτές αποδοχές για το 2020, ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Αύξηση λίγο μικρότερη του 100% προτείνεται και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο, οι αποδοχές του οποίου προτείνεται να διαμορφωθούν από τις 57.000 ευρώ σήμερα στις 90.000 ευρώ μεικτά ετησίως, πλέον εργοδοτικών εισφορών».

Πηγή: enimerosi24

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Power Pass: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για το έκτακτο επίδομα ρεύματος
Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για το Power Pass – Υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο
Power Pass: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για το έκτακτο επίδομα ρεύματος
Νέες οδηγίες CDC: Δεν συνίσταται καραντίνα για μαθητές που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό
Νέες οδηγίες από το Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) - Όσοι έχουν εκτεθεί στην COVID-19 πρέπει να φορούν μάσκα υψηλής...
Σχολεία: Δεν συνίσταται καραντίνα για μαθητές που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό
υπερπανσεληνος
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του...
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο