ΕΥΔΑΠ: «The golden boys are back» - Διπλασιάζονται οι μισθοί υψηλόβαθμων στελεχών
Το «κομμένο ρεπορτάζ» του Πρώτου Θέματος για την ΕΥΔΑΠ που δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ»: Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ κλήθηκε να υπερδιπλασιάσει τις αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου και να διπλασιάζει το μισθό του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου

Ο «Βηματοδότης» δημοσιεύει και σχολιάζει το «εξαφανισμένο» ρεπορτάζ του «Θέματος» για τα golden boys της ΕΥΔΑΠ.

Και το ενδιαφέρον εδώ, δεν είναι μόνο ότι το «Βήμα» δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για τους υψηλούς μισθούς στην εταιρία ύδρευσης χωρίς να φοβάται πιθανές συνέπειες στις εμπορικές του συμφωνίες, ενώ το «Θέμα» για άγνωστους λόγους έκανε πίσω και κατέβασε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ… αλλά ότι αναφέρεται σε ένα θέμα που τυπικά έχει «εξαφανίσει» το ανταγωνιστικό site!

Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή στήλη του «βηματοδότη» με τίτλο, «The golden boys are back»:

«Φαίνεται ότι τα golden boys επιστρέφουν με ταχύτητα. Βγήκαμε από τα μνημόνια, κερδίσαμε μερικές αναβαθμίσεις της οικονομίας και άρχισε η κανονικότητα των παλιών καλών εποχών, των παχιών αγελάδων. Θέλετε μερικά παραδείγματα; Οι διοικήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ αποφασίζουν σιωπηλά τον… διπλασιασμό (τι διπλασιασμό, υπερδιπλασιασμό καλύτερα πείτε τον) των μισθών που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη και θεσμοθέτηση bonus για επίτευξη στόχων.

Την αρχή θέλει να κάνει η ΕΥΔΑΠ και χρυσώνει τα δικά της golden boys. Να σημειώσω ότι υπήρχε δυσκολία στην εξεύρεση CEO σε ΔΕΚΟ (λόγω των χαμηλών μισθών που προσφέρονταν) και η κυβέρνηση είχε εδώ και μήνες υποσχεθεί την αύξηση των απολαβών τους. Και η τρόικα πίεζε για αύξηση μισθών, όπως και το Υπερταμείο, το οποίο και τους καθορίζει.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ κλήθηκε να αποφασίσει για την αύξηση των αποδοχών που λαμβάνουν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο αναπληρωτής. Με βάση την εισήγηση της αποκαλούμενης «επιτροπής αμοιβών» και έπειτα από έγκριση της προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Θεοδώρας Βαρβαρίγου, εισάγεται προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θέμα που αφορά τις αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ύδρευσης.

Τι προτείνεται λοιπόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ; Ο υπερδιπλασιασμός των αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χάρη Σαχίνη από τις 57.000 ευρώ μεικτές αποδοχές σήμερα στις 128.000 ευρώ μεικτές αποδοχές για το 2020, ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Αύξηση λίγο μικρότερη του 100% προτείνεται και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο, οι αποδοχές του οποίου προτείνεται να διαμορφωθούν από τις 57.000 ευρώ σήμερα στις 90.000 ευρώ μεικτά ετησίως, πλέον εργοδοτικών εισφορών».

Πηγή: enimerosi24

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»