Ανοικτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα στα νησιά του Αργοσαρωνικού
Ακόμη μία περιοχή της ελληνικής επικράτειας προστέθηκε σε αυτές τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους

Πρόκειται για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, με τη σχετική απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου να κάνει ειδική μνεία στη Σαλαμίνα και τα Μέθανα.

Στην απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωροπούλου, η οποία υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τετάρτη προβλέπονται για το 2020 τα εξής:

Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων στη Σαλαμίνα. Κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων θα παραμένουν κλειστά, εκτός τις αργίες και τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος.

Ως επιχειρήματα προβάλλονται μεταξύ άλλων ο παραθεριστικός χαρακτήρας του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ο εορτασμός των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που σύμφωνα με την απόφαση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στο νησί δραστηριοποιούνται ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως η «Σκλαβενίτης», η «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ η αλυσίδα «Γαλαξίας» σχεδιάζει τη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου.

Η απόφαση προβλέπει επίσης τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους - ακόμα και μέσα στο καταχειμωνο - στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Υδρας, Σπετσών και Κυθήρων.

Στον Δήμο Τροιζηνίας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές του έτους που ισχύει πανελλαδικά (την πρώτη Κυριακή καθεμιάς από τις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων, την Κυριακή των Βαΐων και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους). Στα Μέθανα ωστόσο, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Τροιζηνίας, τα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους λόγω της λουτρόπολης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα
Όλος ο προγραμματισμός για τα σχολεία μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους
Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα σχολεία - Τι περιμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά το Πάσχα