Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ακόμη μία περιοχή της ελληνικής επικράτειας προστέθηκε σε αυτές τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους

Πρόκειται για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, με τη σχετική απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου να κάνει ειδική μνεία στη Σαλαμίνα και τα Μέθανα.

Στην απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωροπούλου, η οποία υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τετάρτη προβλέπονται για το 2020 τα εξής:

Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων στη Σαλαμίνα. Κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων θα παραμένουν κλειστά, εκτός τις αργίες και τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος.

Ως επιχειρήματα προβάλλονται μεταξύ άλλων ο παραθεριστικός χαρακτήρας του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ο εορτασμός των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που σύμφωνα με την απόφαση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στο νησί δραστηριοποιούνται ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως η «Σκλαβενίτης», η «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ η αλυσίδα «Γαλαξίας» σχεδιάζει τη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου.

Η απόφαση προβλέπει επίσης τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους - ακόμα και μέσα στο καταχειμωνο - στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Υδρας, Σπετσών και Κυθήρων.

Στον Δήμο Τροιζηνίας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές του έτους που ισχύει πανελλαδικά (την πρώτη Κυριακή καθεμιάς από τις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων, την Κυριακή των Βαΐων και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους). Στα Μέθανα ωστόσο, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Τροιζηνίας, τα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους λόγω της λουτρόπολης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

apergia ekpaideutikoi axiologisi
Εβδομάδα κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια και άλλες δράσεις - Τι έχει προγραμματιστεί
Σειρά κινητοποιήσεων και άλλων δράσεων από τους εκπαιδευτικούς αυτή την εβδομάδα - Δύο συλλαλητήρια στην Αθήνα - Τι άλλο έχει προγραμματιστεί
Εβδομάδα κινητοποιήσεων με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και δράσεις
Μουσείο Ακρόπολης
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 172,1% της επισκεψιμότητας στα μουσεία της χώρας τον Σεπτέμβριο
Αύξηση 172,1% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2021 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 172,1% της επισκεψιμότητας στα μουσεία τον Σεπτέμβριο
αναπληρωτές 1280
Τρίμηνες προσλήψεις: Oι διάφορες ειδικές προσκλήσεις ελαστικοποιούν περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας
Η πρακτική των τρίμηνων προσλήψεων, οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και οι διάφορες ειδικές προσκλήσεις ελαστικοποιούν περαιτέρω τις συνθήκες...
Τρίμηνες προσλήψεις: Oι διάφορες ειδικές προσκλήσεις ελαστικοποιούν περαιτέρω τις συνθήκες εργασίας