Ανοικτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα στα νησιά του Αργοσαρωνικού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ακόμη μία περιοχή της ελληνικής επικράτειας προστέθηκε σε αυτές τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους

Πρόκειται για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, με τη σχετική απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου να κάνει ειδική μνεία στη Σαλαμίνα και τα Μέθανα.

Στην απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωροπούλου, η οποία υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τετάρτη προβλέπονται για το 2020 τα εξής:

Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων στη Σαλαμίνα. Κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων θα παραμένουν κλειστά, εκτός τις αργίες και τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος.

Ως επιχειρήματα προβάλλονται μεταξύ άλλων ο παραθεριστικός χαρακτήρας του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ο εορτασμός των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που σύμφωνα με την απόφαση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στο νησί δραστηριοποιούνται ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως η «Σκλαβενίτης», η «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ η αλυσίδα «Γαλαξίας» σχεδιάζει τη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου.

Η απόφαση προβλέπει επίσης τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους - ακόμα και μέσα στο καταχειμωνο - στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Υδρας, Σπετσών και Κυθήρων.

Στον Δήμο Τροιζηνίας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές του έτους που ισχύει πανελλαδικά (την πρώτη Κυριακή καθεμιάς από τις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων, την Κυριακή των Βαΐων και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους). Στα Μέθανα ωστόσο, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Τροιζηνίας, τα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους λόγω της λουτρόπολης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρ
Κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα: Τα σημεία-παγίδες όπου «χτυπούν» πιο συχνά οι δράστες
Γιατί οι σταθμοί Μετρό και Προαστιακού θεωρούνται υψηλού κινδύνου και πώς μπορούν οι οδηγοί να προστατευτούν
Κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα: Τα σημεία-παγίδες όπου «χτυπούν» πιο συχνά οι δράστες
Καθηγητής Χρίστος Ντούμας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τελετή αναγόρευσης του κ. Χρίστου Γ. Ντούμα σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Το δάκρυ της παιδείας
Το παιδί δεν είναι μόνο ύλη και σώμα αλλά και ψυχή. Πολλές φορές συγκαλύπτεται η βαθιά ροπή και ανησυχία της ψυχής του να βρει την αλήθεια και το...
Το δάκρυ της παιδείας