ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Εντός της ημέρας η τροπολογία για το μη υποβιβασμό τους
Εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Με αφαίρεση τριών έως δέκα βαθμών κινδυνεύει πιθανότατα ο ΠΑΟΚ, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο, όπως αυτή που πρότεινε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και πρόσθεσε ότι, με απόφασή του Κυριάκου Μητσοτάκη διαγράφεται από την Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά τη δήλωση, με την οποία επέρριπτε ευθύνες σε κυβέρνηση και Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την εισήγηση της ΕΕΑ να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, απειλώντας μάλιστα με ανεξαρτητοποίηση. 

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός, ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας και πάλι για το θέμα της Επιτροπής Αθλητισμού τόνισε: «Δεν παρεμβαίνουμε στους αγώνες. Παρεμβαίνουμε στο νομοθετικό πλαίσιο για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κινείται διχαστικά σε αυτό το επίπεδο. Για αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ δεν θα προβλέπεται πλέον υποβιβασμός» είπε.

Πάντως οι όποιες ποινές της ΕΠΟ δεν αλλάζουν αυτόματα, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να αλλάξει τόσο το καταστατικό, όσο και τον πειθαρχικό της κώδικα. Μάλιστα κάτι τέτοιο απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν και απαιτείται άδεια από τη FIFA.

σχετικά άρθρα