Πάτρα: 2 ετών κοριτσάκι στην εντατική από τον ιό της γρίπης
Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται κοριτσάκι δύο ετών από τον Πύργο Ηλείας.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, το παιδί νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες στη Μονάδα και δεν είχε εμβολιαστεί. Το επίσημο αποτέλεσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξε ότι το κοριτσάκι προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η3Ν2 και είναι συγγενικός με τον Η1Ν1.

«Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», δηλώνει ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος επισημαίνει, ότι λόγω της σοβαρής έξαρσης του ιού της γρίπης χρειάζεται όλοι να είμαστε προσεκτικοί και όταν υπάρχουν συμπτώματα «να πηγαίνουμε στον παιδίατρο. Ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών αυτό θα το κρίνει ο παιδίατρος του κάθε παιδιού».

Προ ημερών στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου νοσηλεύτηκε και ένα 15χρονο αγόρι με γρίπη, το οποίο επίσης δεν είχε εμβολιαστεί. Πλέον το παιδί έχει πάρει εξιτήριο.

Πηγή: thebest.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια
Αιματοκύλισμα σε σχολείο: Η σκοτεινή προετοιμασία του 14χρονου και η πρόσβαση στα όπλα
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια