Στα τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας
Θα κατατεθεί τροπολογία για το ακατάσχετο του επιδόματος παιδιού

Στο τέλος του Φεβρουαρίου, αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ για τις γέννες από την 1η Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1, η υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας, ώστε το επίδομα παιδιού να καταστεί ακατάσχετο.

Αναλυτικότερα, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ, θα χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις. Όπως είπε, η πρώτη δόση, ύψους 1.000 ευρώ, θα δίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση θα χορηγείται έξι μήνες, μετά τη γέννησή του. Τόνισε δε ότι, την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, ψηφίζεται ο νόμος για το επίδομα γέννας, ενώ η υπουργική απόφαση, που καθορίζει τα επιμέρους χαρακτηριστικά του νόμου, είναι ήδη έτοιμη.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, από εδώ και στο εξής, τα επιδόματα θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με τη σταθερή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων, τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, αλλά θα διευκολυνθεί και το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική, η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν μειώνεται κανένα επίδομα, ενώ παράλληλα τίθενται πιο καθαρά κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων. Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πλέον διασυνδέονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα παιδιού και στέγασης, με τη σχολική φοίτηση των παιδιών. «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και μόνο τότε οι οικογένειές τους θα μπορούν να λαμβάνουν αυτά τα επιδόματα» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι, σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού ή αν, για λόγους μαθησιακών δυσκολιών, πρέπει να επαναλάβει την ίδια χρονιά, το επίδομα θα συνεχίσει να χορηγείται. «Σκοπός δεν είναι να κόψουμε τα επιδόματα, όπως διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά σκοπός είναι να προβούμε σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα και να δείξουμε ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο» εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ
Τραυματισμός σοκ 14χρονης μαθήτριας μετά από καβγά – Έπεσε σε τζαμαρία και κόπηκε στον λαιμό
Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητριών στην Αγία Βαρβάρα - Η στιγμή που η 14χρονη κατέρρευσε αιμόφυρτη
Τραυματισμός σοκ 14χρονης μαθήτριας μετά από καβγά – Έπεσε σε τζαμαρία και κόπηκε στον λαιμό
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη
Ποια είναι η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα των Τεμπών
Η οργάνωση «Κομμάντο Κυριάκος Ξυμητήρης» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο όχημα του καθηγητή Δ. Καρώνη