ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αιφνιδιαστικές απολύσεις στα ΕΛΤΑ - Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι
«Έχει ελαττωθεί απίστευτα το προσωπικό, το προσωπικό που θα μείνει δεν θα μπορεί ούτε να αρρωστήσει και θα έχουν προβλήματα και οι πολίτες», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης

Σε απολύσεις εκτάκτων εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. «Η διοίκηση κινείται με αιφνιδιαστικό τρόπο» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης.

Από την κατηγορία του έκτακτου προσωπικού συνολικά 230 υπάλληλοι έχασαν τη δουλειά τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη φεύγουν 34 έκτακτοι υπάλληλοι, κάτι που συνεπάγεται μεγάλο πρόβλημα στις συναλλαγές και την λειτουργία των ΕΛΤΑ και βέβαια στους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως σημείωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

«Ήταν μια αιφνίδια επιλογή της διοίκησης, η οποία αρχικά έκλεισε μέσα σε μια εβδομάδα 50 καταστήματα πανελλαδικά και εξαιτίας του κουρνιαχτού που σηκώθηκε αναγκάστηκε να πάει σε άλλη Σολομώντεια λύση, να απολύσει αυτούς τους έκτακτους υπαλλήλους οι οποίοι είναι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι με 540 ευρώ καθαρά το μήνα και οι οποίοι αποδίδουν τεράστιο έργο στον ΕΛΤΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί που πρόκειται να απολυθούν στις 31/1 είναι κυρίως ταχυδρόμοι και εργαζόμενοι στο κέντρο διαλογής Θεσσαλονίκης, στο οποίο δουλεύουν 50% μόνιμοι και 50% έκτακτοι. «Θα είναι αδύνατο να βγει η δουλειά με 50% προσωπικού», τόνισε.

Στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης το έκτακτο προσωπικό υπολογίζεται περίπου στο 25%, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς και η λειτουργία των ΕΛΤΑ στηρίζεται στην δική τους εργασία.

«Έχει ελαττωθεί απίστευτα το προσωπικό, το προσωπικό που θα μείνει δεν θα μπορεί ούτε να αρρωστήσει και θα έχουν προβλήματα και οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Αναφορικά με τις κινήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως «η διοίκηση κινείται με αιφνιδιαστικό τρόπο», επισημαίνοντας πως οι πρακτικές της θα οδηγήσουν μαθηματικά στην διάλυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. «Ζητάμε να υπάρξει διαβούλευση με τη διοίκηση και να μας παρουσιάσει το σχέδιο της διότι ουδέποτε το έχουμε δει ολοκληρωμένο. Δεν ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν. Με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια επιχείρηση που εξυπηρετεί τους πολίτες εδώ και 190 χρόνια», δήλωσε.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με τις αποφάσεις τους ότι «αυτές οι λογικές και πρακτικές δεν πρόκειται να περάσουν», και «εφόσον δεν υπάρξει λύση η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και απεργίες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εγρήγορση».

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη

Πηγή: stokokkino.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

theodoridou
Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων
«Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν "ρεζερβουάρ" νέων μεταλλάξεων», είπε η Μ Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης...
Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Αποχή μαθητών στην Καβάλα - «Στην πληροφορική θα μοιραζόμαστε 3 άτομα τον ίδιο υπολογιστή»
«Στην πληροφορική θα μοιραζόμαστε 3 άτομα τον ίδιο υπολογιστή», σημειώνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β' τάξης του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, λόγω των...
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Αποχή μαθητών στην Καβάλα