Σεισμός στην Κεφαλλονιά
Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κεφαλλονιά.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 4.52 το πρωί στην Κεφαλονιά.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην ξηρά, 21 χιλιόμετρα ανατολικά του Αργοστολίου.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν μικρό, 6,9 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η δόνηση ήταν πολύ έντονη σε ένταση και βοή και ανησύχησε τους κατοίκους του νησιού, ειδικά όσους βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού, οι οποίοι πετάχτηκαν απο τα κρεβάτια τους. Μέχρι στιγμής απο την σεισμική δόνηση δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές. 

«Το θετικό είναι ότι ιστορικά η συγκεκριμένη περιοχή δε μας έχει δώσει πάνω από 5. Αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περιοχή καταλήγουμε ότι ήταν μάλλον ο κύριος αλλά αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό ακόμα και 4,5» δήλωσε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζινη
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Η τελική απόφαση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα Πέμπτη 19/3, πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις και τι ζητούν οι εργαζόμενοι – Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί