«Αφήστε με να ζήσω»: Υπέρ της συνέχισης του τοκετού ακόμη και σε περίπτωση βιασμού
Τα βλέμματα της δημοσιότητας τράβηξε η εκστρατεία «Αφήστε με να ζήσω» θρησκευτικών ενώσεων και σωματείων και μονοπωλεί το ενδιαφέρον ακόμη και μετά την απόσυρσή των επίμαχων διαφημίσεων

Μετά το αρχικό «μούδιασμα» που προκάλεσαν σε επιβάτες και χρήστες του διαδικτύου οι αφίσες της εκστρατείας κατά των αμβλώσεων με τίτλο «Αφήστε με να Ζήσω» και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν την απόσυρσή τους, το ενδιαφέρον στρέφεται στις θέσεις των οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Με μια πρόχειρη διαδικτυακή αναζήτηση στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας (afistemenaziso.gr), εντοπίζει κανείς άρθρα υποστήριξης της συνέχισης του τοκετού, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών.

Σε άρθρο με τον (ασύντακτο) τίτλο «Πόσο κατακριτέα κρίνεται μια έκτρωση από γυναίκα θύμα βιασμού; Πως θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο ένα μωρό που θα της θύμιζε την οδυνηρή της εμπειρία;» παραθέτει τις απόψεις τις αμφιλεγόμενης Αμερικανίδας «ακτιβίστριας για τα δικαιώματα του παιδιού» Rebecca Kiessling.

Όπως γράφεται στο άρθρο «η δικηγόρος Ρεβέκκα Κίσλινγκ, η οποία ως παιδί συλληφθέν κατόπιν βιασμού, αγωνίζεται ώστε τα παιδιά αυτά να μήν εκτρώνονται, μέσω του οργανισμού που η ίδια ίδρυσε με το όνομα "Conceived in Rape"». Λεπτομέρεια: Η Kiessling και τα υπερσυντηρητικά forum που συντονίζει πιέζουν για νομικούς περιορισμούς ή και ποινικοποίηση των εκτρώσεων, καθώς και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών για τις αμβλώσεις.

Μάλιστα, χρησιμοποιούνται επιχειρήματα πως τόσο το έμβρυο όσο και η βιασμένη μητέρα οφείλουν «να προστατευθούν» και να μην «τιμωρηθούν», ενώ σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται το παράδειγμα γυναίκας με πνευματική καθυστέρηση που βιάστηκε και κράτησε το παιδί «με τη συμπαράσταση των γονέων της που το είδαν ως ευλογία». Για την ενίσχυση, δε, του «επιχειρήματος», αναφέρεται πως οι γονείς «δεν είχαν ποτέ τη χαρά του φυσιολογικού παιδιού στο σπίτι, μιας και η κόρη τους είχε διανοητική υστέρηση» (sic). Τέτοιο... μεγαλείο αγάπης και ψυχής.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία δημοσιεύει ακόμη δύο άρθρα με παρεμφερές περιεχόμενο («Πόσο κατακριτέα κρίνεται μια έκτρωση από γυναίκα θύμα βιασμού; Πως θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο ένα μωρό που θα της θύμιζε την οδυνηρή της εμπειρία;» και «Παιδιά που γεννήθηκαν από βιασμό και τον νίκησαν (Conceived in rape)».

Οι αφίσες με τις ηθικολογικού χαρακτήρα παραινέσεις, ενδεχομένως να ήταν απλώς η αρχή. Μια πολιτική κίνηση θρησκευτικών ομάδων και συντηρητικών, οπισθοδρομικών κύκλων υπέρ της αμφισβήτησης του νόμιμου δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση, βρίσκεται στα «σπάργανα».

Δέλτα Χι

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο με πανέμορφες εικόνες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες