Αφίσα
Τα βλέμματα της δημοσιότητας τράβηξε η εκστρατεία «Αφήστε με να ζήσω» θρησκευτικών ενώσεων και σωματείων και μονοπωλεί το ενδιαφέρον ακόμη και μετά την απόσυρσή των επίμαχων διαφημίσεων

Μετά το αρχικό «μούδιασμα» που προκάλεσαν σε επιβάτες και χρήστες του διαδικτύου οι αφίσες της εκστρατείας κατά των αμβλώσεων με τίτλο «Αφήστε με να Ζήσω» και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν την απόσυρσή τους, το ενδιαφέρον στρέφεται στις θέσεις των οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Με μια πρόχειρη διαδικτυακή αναζήτηση στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας (afistemenaziso.gr), εντοπίζει κανείς άρθρα υποστήριξης της συνέχισης του τοκετού, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών.

Σε άρθρο με τον (ασύντακτο) τίτλο «Πόσο κατακριτέα κρίνεται μια έκτρωση από γυναίκα θύμα βιασμού; Πως θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο ένα μωρό που θα της θύμιζε την οδυνηρή της εμπειρία;» παραθέτει τις απόψεις τις αμφιλεγόμενης Αμερικανίδας «ακτιβίστριας για τα δικαιώματα του παιδιού» Rebecca Kiessling.

Όπως γράφεται στο άρθρο «η δικηγόρος Ρεβέκκα Κίσλινγκ, η οποία ως παιδί συλληφθέν κατόπιν βιασμού, αγωνίζεται ώστε τα παιδιά αυτά να μήν εκτρώνονται, μέσω του οργανισμού που η ίδια ίδρυσε με το όνομα "Conceived in Rape"». Λεπτομέρεια: Η Kiessling και τα υπερσυντηρητικά forum που συντονίζει πιέζουν για νομικούς περιορισμούς ή και ποινικοποίηση των εκτρώσεων, καθώς και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών για τις αμβλώσεις.

Μάλιστα, χρησιμοποιούνται επιχειρήματα πως τόσο το έμβρυο όσο και η βιασμένη μητέρα οφείλουν «να προστατευθούν» και να μην «τιμωρηθούν», ενώ σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται το παράδειγμα γυναίκας με πνευματική καθυστέρηση που βιάστηκε και κράτησε το παιδί «με τη συμπαράσταση των γονέων της που το είδαν ως ευλογία». Για την ενίσχυση, δε, του «επιχειρήματος», αναφέρεται πως οι γονείς «δεν είχαν ποτέ τη χαρά του φυσιολογικού παιδιού στο σπίτι, μιας και η κόρη τους είχε διανοητική υστέρηση» (sic). Τέτοιο... μεγαλείο αγάπης και ψυχής.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία δημοσιεύει ακόμη δύο άρθρα με παρεμφερές περιεχόμενο («Πόσο κατακριτέα κρίνεται μια έκτρωση από γυναίκα θύμα βιασμού; Πως θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο ένα μωρό που θα της θύμιζε την οδυνηρή της εμπειρία;» και «Παιδιά που γεννήθηκαν από βιασμό και τον νίκησαν (Conceived in rape)».

Οι αφίσες με τις ηθικολογικού χαρακτήρα παραινέσεις, ενδεχομένως να ήταν απλώς η αρχή. Μια πολιτική κίνηση θρησκευτικών ομάδων και συντηρητικών, οπισθοδρομικών κύκλων υπέρ της αμφισβήτησης του νόμιμου δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση, βρίσκεται στα «σπάργανα».

Δέλτα Χι

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kylikeio
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Αναζητείται νέο, πιο υγιεινό «μενού» στα τρόφιμα που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με υγιεινά τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και...
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας