Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθηνών: Γιατί η δίωξη για το Κουκάκι είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα
Εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι διώξεις που ασκήθηκαν ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ευάγγελος Ιωαννίδης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «μόνο αρμόδιο είναι, καταλήγει, για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας το ποινικό δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση με τσιμεντόλιθους, ξύλα, οικοσυσκευές, χρώματα και χλωρίνες, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε κατάληψη στο Κουκάκι.

Αστυνομικοί καταθέτουν μηνύσεις

Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο ετοιμάζονται να καταθέσουν οι τραυματίες αστυνομικοί από την επιχείρηση στο Κουκάκι.

Επιπλέον, αναμένεται να ζητηθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που είναι απλά πλημμελήματα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος επισήμανε σε δήλωσή της: «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εικόνες που αντικρύσαμε είναι απλά πλημμελήματα. Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη». Ο δε πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας δήλωσε: «Νεκρό ήθελαν, φυσικά και ήθελαν νεκρό».
 

σχετικά άρθρα

Aκροδεξιές.... μουτζούρες: Θέλουμε αποτροπή, η πατρίς κινδυνεύει, δεν με ενδιαφέρουν οι συνθήκες
Aκροδεξιές.... μουτζούρες: Θέλουμε αποτροπή, η πατρίς κινδυνεύει, δεν με ενδιαφέρουν οι συνθήκες
Σε ακροδεξιό, αντιπροσφυγικό, ξενοφοβικό παραλήρημα υπέπεσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης
Aκροδεξιές.... μουτζούρες: Θέλουμε αποτροπή, η πατρίς κινδυνεύει, δεν με ενδιαφέρουν οι συνθήκες