Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ από την Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
"Η εργοδοσία ζητά για ακόμα μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει με καλύτερους όρους την κερδοφορία της. Ήδη από το 2011 υπογράφονται συνεχόμενες ΣΣΕ με μειώσεις μισθών ενώ η δανεική εργασία επεκτείνεται, από κοντά η εργολαβοποίηση έργων και τμημάτων"

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ εκφράζει την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των  εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις,  στη μάχη που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις επιθυμίες της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των  εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές.

Η εργοδοσία ζητά για ακόμα μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει με καλύτερους όρους την κερδοφορία της. Ήδη από το 2011 υπογράφονται συνεχόμενες ΣΣΕ με μειώσεις μισθών ενώ η δανεική εργασία επεκτείνεται, από κοντά η εργολαβοποίηση έργων και τμημάτων. Ταυτόχρονα στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται το 1/3 (περίπου 6.000) των εργαζομένων βρίσκονται έξω από την ΣΣΕ με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, με τον μπαμπούλα της πίεσης και της εντατικοποίησης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους.

Ο Όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2δις εκατ. Ευρώ κέρδη ενώ στους μετόχους έδωσε 340εκ. ευρώ, ποσό ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε οι επιχειρήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» ή «ανάπτυξη για όλους».

Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!

Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα