Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ τα μουσικά παραμύθια του Θάνου Μικρούτσικου
Η παρουσίαση θα γίνει το πρωί της Παρασκευής και το απόγευμα της Κυριακής

Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άφησε πίσω του φεύγοντας ο Θάνος Μικρούτσικος, θα ήταν άδικο να μην μνημονευθούν και τα έργα του για παιδιά.

Πατέρας 4 παιδιών και ο ίδιος, η έμπνευση δεν του έλειψε ποτέ -ούτε, βέβαια, η απαραίτητη ευαισθησία για τη δημιουργία μελωδιών που φτάνουν πιο βαθιά από τα αυτιά.

Κάποιες από αυτές θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με τα παιδιά μας το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,58fm ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά», ώρα 10:00-11:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 9:00-10:00, σε επιμέλεια-παρουσίαση της Αναστασίας Γρηγοριάδου.

Η αυριανή «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά», λοιπόν, είναι αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο και συγκεκριμένα στο βιβλίο και CD «Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος» που δημιούργησαν μαζί, ο Θάνος Μικρούτσικος με την γυναίκα του. Σε αυτό η Μαρία Παπαγιάννη έγραψε τα παραμύθια, έγραψε τα λόγια. Ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε τα τραγούδια και τις μουσικές, αλλά μπήκε και σε ένα ρόλο, εκείνον του κάπτεν Τζίμη.

Ο Πέτρος Χριστούλιας έκανε την εικονογράφηση και τραγούδησαν ο Mίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου, ο Ηλίας Μπενέτος και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Λέγε ο ένας λέγε ο άλλος μεγαλώνει η ζωή
Δώσε ο ένας δώσε ο άλλος ταξιδεύουμε μαζί»

Θάνος Μικρούτσικος

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Γρηγοριάδου στην ανάρτηση-κάλεσμα για την αυριανή εκπομπή:

«Τον Μάιο του 2018 η «Καλημέρα, με βιβλία για παιδιά» είχε δεχτεί ένα πολύτιμο δώρο. Ένα από τα τρία παραμύθια αυτής της δουλειάς, «Το αίνιγμα του Τρουλ», το ηχογράφησαν, ειδικά για την εκπομπή ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη. Αυτό το παραμύθι όπως μοναδικά το διάβασαν/αφηγήθηκαν οι δημιουργοί του θα το ακούσουμε ξανά την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 10:00-11:00, και σε επανάληψη την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, 9:00-10:00.

Μαζί θα ακούσουμε και σε επανάληψη μια μικρή συνέντευξη με την Μαρία Παπαγιάννη για την δουλειά τους αυτή. Και μαζί και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το «Λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος» (βιβλίο και cd – Cobalt music) καθώς και άλλα δικά του μουσικά θέματα, κείμενα, τραγούδια.»

Διαδικτυακή ακρόαση: webradio.ert.gr/958fm

σχετικά άρθρα

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Η κυβέρνηση έφτασε να μειώνει κατά 50% (!) τον μισθό των εργατών και να θέτει σε καθεστώς επιδόματος τους εργαζόμενους της χώρας. Με τα μέτρα της...
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Σύμφωνα με πορτογαλικά site (record.pt, zerozero.pt) o νεαρός παίκτης του ποδοσφαίρου σάλας, Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο, φερεται να είναι ένα από...
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο