«Έσβησε» η Γιαννούλα - Η ιστορία του ανάπηρου αρνιού που συγκίνησε (Φωτογραφίες-Video)
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα “έσβησε” ήρεμα στο κρεβατάκι της η Γιαννούλα, το ανάπηρο αρνάκι που είχε σώσει στον χιονισμένο Ψηλορείτη ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο και πέρυσι τον Νοέμβριο κατάφερε να το μεταφέρει μετά από μεγάλες προσπάθειες σε φάρμα της Ολλανδίας, για να ζήσει μια καλύτερη ζωή

Δυστυχώς, λόγω μιας λοίμωξης, παρά τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας της φάρμας που φροντίζει κακοποιημένα ζώα αλλά και του κτηνιάτρου που το επισκεπτόταν καθημερινά, δεν μπόρεσε να επιβιώσει, όπως γράφει το patris.gr.

Η γυμνάστρια Νίκη Μανολάκη, η οποία είχε υιοθετήσει το αρνάκι με τον σημερινό σύζυγό της πλέον Ανδρέα Γεωργόπουλο, πληροφορήθηκε με μεγάλη λύπη ότι η Γιαννούλα, που πάλεψε τόσο πολύ για να ζήσει, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Η ίδια μας είπε πριν λίγες ημέρες:

“Ήταν άρρωστη περίπου 20 μέρες. Κάποια λοίμωξη που προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια, δεν βοηθούσε και η κατάστασή της.  Κατέπεσε τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορούσε ούτε με το καροτσάκι να περπατήσει. Η Μαρία, η ιδιοκτήτρια της φάρμας, έκανε τα πάντα για να την κρατήσει στη ζωή. Πήγαινε κτηνίατρος κάθε μέρα. Αλλά χθες έσβησε ήρεμα στο κρεβατάκι της”.

Αξίζει να θυμηθούμε την ιστορία της Γιαννούλας που είχε ευαισθητοποιήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, αλλά και την υπερπροσπάθεια της Νίκης και του Ανδρέα να τη μεγαλώσουν στο διαμέρισμά τους στον Πόρο.

Πέρυσι τον Νοέμβριο τη συνόδευσαν με αεροπλάνο της Aegean, που προσφέρθηκε να κάνει τη μεταφορά παρά τις δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι την ολλανδική φάρμα, όπου μπορούσε να κινείται άνετα στη φύση με το αναπηρικό καροτσάκι της.

l34785.jpg

Η συγκινητική ιστορία της πριν 3 χρόνια

Ο Ανδρέας είχε γράψει στην “Π”:

“Το αρνάκι μας το βρήκα αρχές Δεκέμβρη στον Ψηλορείτη. Επέστρεφα από ορειβασία στο χιονισμένο βουνό και το είδα να σέρνεται στον παγωμένο δρόμο. Το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του, προφανώς διότι δε μπορούσε να ακολουθήσει το κοπάδι. Κατάλαβα ότι ήταν καταδικασμένο! Γνωρίζοντας ότι θα έχω συμμάχους μου την εμπειρία της Νίκης με τα αδέσποτα και την αμέριστη συμπαράστασή της, το έβαλα στο αυτοκίνητο μαζί με τη σκυλίτσα μου τη Μορένα. Έκτοτε, οι τρεις τους είναι αχώριστες…

Τον παππού της Νίκης, ο οποίος ήταν κτηνοτρόφος μέχρι τα βαθιά γεράματα, τον λένε Γιάννη. Προς τιμήν του, το αρνάκι βαπτίστηκε Γιαννούλα! Η Γιαννούλα, λοιπόν, είναι άκακη και ήσυχη… σαν αρνάκι. Βρέθηκε παράλυτη στα πίσω πόδια. Τις περισσότερες ώρες της μέρας τις περνά στο καλαθάκι της κουκουλωμένη. Εκεί δέχεται συχνές επισκέψεις για χάδια και φιλιά από τη Μορένα.

Εξαίρεση αποτελούν οι ώρες που την ταΐζουμε ή παίζουμε μαζί της ή κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης για τα πίσω πόδια. Η κινητική της κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά! Δε μπορεί ακόμη να σηκωθεί μόνη, όμως αν την τοποθετήσεις όρθια και δεν έχει εμπόδια στον δρόμο της, προχωρά δειλά-δειλά.

Τα κινητικά της προβλήματα μάλλον είναι και ο λόγος που δεν κάνει ζημιές. Η αλήθεια είναι πως θα χαρούμε πολύ να επιστρέψουμε από τη δουλειά μια μέρα, να βρούμε το σπίτι άνω κάτω και να τη δούμε να πηδά στους καναπέδες. Χαλάλι! Γενικότερα, οι απαιτήσεις της δεν είναι πολλές, αλλά αν θέλει κάτι, το θέλει πολύ. Ειδικά αν πεινάει, μπορεί να γίνει έξαλλη! Επίσης, δεν της αρέσει καθόλου να φεύγουμε από το σπίτι. Το έχει καταστήσει και αυτό σαφές. Το ξέρουν και οι γείτονες… Αν είμαστε παρέα και είναι χορτάτη, δεν έχει κανένα παράπονο!

Η μάχη που δίνει αυτό το αρνάκι και η εξέλιξή του μέχρι σήμερα αποτελούν πηγή έμπνευσης και μας δίνουν κουράγιο.

Έχει τρομερή θέληση για ζωή, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει”.

l34832.jpg

Ένας δύσκολος αποχαιρετισμός

Πέρυσι τον Νοέμβριο το ζευγάρι μάς είχε μιλήσει για τον δύσκολο αποχαιρετισμό.

“Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα” είχε πει η Νίκη. “Καταρχάς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Ανδρέας και εγώ θα τη συνοδεύσουμε μέχρι το νέο της σπίτι. Θα μείνουμε μαζί της λίγες ημέρες για να προσαρμοστεί κι αυτό κάνει πιο εύκολο τον αποχωρισμό. Ξέρουμε ότι θα είναι με άλλα ζώα, ότι θα νιώθει ελεύθερη στα λιβάδια, ότι θα έχει μια καλύτερη ζωή. Όμως θα μας λείψει και μάλιστα πολύ, όπως πιστεύω ότι θα της λείψουμε κι εμείς.

Αισθανόμαστε στοργή γι’ αυτό το ιδιαίτερο πλάσμα. Θα την αναζητούν τα σκυλιά μας αλλά και οι φίλοι μας, γιατί ήταν η μασκότ της παρέας. Θα μας λείψει και το βέλασμά της, πάντα “φώναζε” όταν φεύγαμε από το σπίτι. Αλλά ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο. Θα παρακολουθούμε τη ζωή της από μακριά και θα ξέρουμε ότι είναι ευτυχισμένη…”.

Το τελευταίο «αντίο»

Η Νίκη πριν λίγες μέρες την αποχαιρέτισε για τελευταία φορά ,με αυτά τα λόγια..

«Τρία χρόνια πριν αυτό το μικρό πλασματάκι έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Ένα παράλυτο αρνάκι μας άλλαξε την κοσμοθεωρία. Μας δυσκόλεψε, μας προβλημάτισε, την αγαπήσαμε, γελάσαμε και τελικά μας έκανε καλύτερους ανθρώπους.

Ανοίχτηκε μπροστά μας ένας νέος κόσμος συμπόνιας. Μας έκανε να δούμε τον πόνο των ζώων φάρμας όπως η ίδια, σταματήσαμε να καταναλώνουμε κρέας, να ντυνόμαστε με δερμάτινα…αγαπήσαμε ειλικρινά όλα τα ζωάκια κι όχι μόνο τα λεγόμενα “συντροφιάς”. Για χάρη της κάναμε το γάμο μας vegeterian κόντρα σε όσους μας χλεύασαν.

Παλέψαμε για την υγεία της, την ευζωία της και βρήκαμε για εκείνη έναν επίγειο παράδεισο κοντά στη Maria Moria Jonnah στην Ολλανδία, παρέα με πολλά ιδιαίτερα ζωάκια, χάρη στη βοήθεια της φίλης μας Annette Rockx, δυο γυναίκες που είναι πια οικογένεια μας… Τα βάλαμε με τη γραφειοκρατία, με το σκληρό νομοθετικό πλαίσιο που τη έβλεπε μόνο ως τρόφιμο και όχι σαν μια ψυχή που έπρεπε να ταξιδέψει για να ζήσει μια καλύτερη ζωή…είχε δικαίωμα στη ζωή…

Πήρε το όνομα της από τον αγαπημένο μου παππού και αγέρωχο βοσκό, Γιάννη. Και από σήμερα η Γιαννούλα θα είναι με τον παππού μου σ’ ένα μεγάλο κοπάδι πάνω απ’ τα βουνά της Κρήτης… Και θα τρέχει επιτέλους χωρίς καροτσάκι…

Και εμείς πάντα θα την αγαπάμε, πάντα θα τη σκεφτόμαστε και θα λέμε την ιστορία της…πως ένα ανάπηρο αρνάκι είχε τη δύναμη να περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα..

Να  κάνει τον κόσμο αυτό πιο συμπονετικό, πιο ευγενικό…».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χυμος
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο
Oι χυμοί φρούτων όταν συνδυάζουν παραπάνω από ένα φρούτο, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από τις εξωτερικές απειλές
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο
τροχαία
Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας - Ποιοι και για πόση ώρα θα είναι εκτός κυκλοφορίας
Αναλυτικά οι ώρες και οι κλειστοί δρόμοι λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας - Ποιοι και για πόση ώρα θα είναι εκτός κυκλοφορίας
nestle_logo.jpg
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες
Η Nestlé προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με έρευνα
Nestlé: Έρευνα αποκάλυψε πως προσθέτει ζάχαρη σε βρεφικό γάλα που πωλείται σε φτωχότερες χώρες