Πάτρα: Τον πρώτο ξενώνα αστέγων δημιουργεί ο Κ. Πελετίδης
Tην έμπρακτη αλληλεγγύη του στα πιο αδύναμα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων δείχνει για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή της Πάτρας.

Ο λόγος για τους άστεγους, οι οποίοι ήδη φιλοξενούνται σε πανσιόν, με έξοδα της τοπικής κοινότητας. Στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ένα μονιμότερο κατάλυμα για την ιδιαίτερα ευπαθή αυτή ομάδα πολιτών, ο δήμος Πατρέων προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου υπνωτηρίου αστέγων στην πόλη, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί ως το τέλος του χρόνου.

Ο ξενώνας αστέγων θα φιλοξενηθεί σε κτίριο επί της οδού Γούναρη και Μπουκαούρη, προσφέροντας στέγη σε 100 αστέγους σε πλήρη λειτουργία, ενώ σε πρώτη φάση θα μείνουν εκεί λιγότερα άτομα. Πέρα από την επέκταση του αριθμού των φιλοξενούμενων, ο χώρος προορίζεται και για άλλες υπηρεσίες, που θα καθοριστούν με απόφαση του Δ.Σ του Κοινωνικού Οργανισμού.

Ο αριθμός των αστέγων, με βάση τουλάχιστον τις φετινές αιτήσεις για το σχετικό επίδομα φτάνει τις 800, με τις μισές να έχουν εγκριθεί ως τώρα. Χωρίς σαφώς να λύνει το πρόβλημα, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την έλλειψη στεγαστικής πολιτικής προς όφελος του λαού, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που γεννά το ίδιο το εκμεταλλευτικό κοινωνικό σύστημα, ο ξενώνας προσφέρει μια ανάσα ανακούφισης σε ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη ακόμα και από αυτή τη στοιχειώδη παροχή.

Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου έχει φανεί και σε άλλες δράσεις, όπως η τράπεζα τροφίμων και το βαν ζεστού φαγητού και διανομής σε σχολεία, δομές και παιδικούς σταθμούς σε 13 σημεία σε ολόκληρη την πόλη. Την ώρα που άλλοι δήμαρχοι κομπορρημονούν για το φαίνεσθαι, ειδικά αυτές τις εορταστικές μέρες, προβαίνοντας σε εκδηλώσεις “φιλανθρωπίας”, μπροστά στις κάμερες, ο Κώστας Πελετίδης, αθόρυβα και αποτελεσματικά στέκεται στο πλευρό των δημοτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, κι αυτό όχι μόνο επετειακά και “εορταστικά”, αλλά 365 μέρες το χρόνο.

ΠΗΓΗ: katiousa.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;