Το Lemon στο ΕΜΠΡΟΣ, στις 21/12
Μία παράσταση για,την Ειρήνη, τον Ζήση και τ' άλλα παιδιά, Λέμε ΟΧΙ στην αστυνομική βία

 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30

Το Lemon των Experimento, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική παράσταση  το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, με σκοπό την ενίσχυση της εκστρατείας για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων για την αθώωση της Ειρήνης Εμινίδου, του Ζήση Σούρλα και των υπολοίπων παιδιών, που έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της πορείας της 17ης Νοεμβρίου 2019.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων για τη δίκη και την εκστρατεία αθώωσης των παιδιών. Λέμε ΟΧΙ στην αστυνομική βία.

79771308_1046463729027349_6003271867761164288_n.jpg

Η Ειρήνη, ο Ζήσης και τ’ άλλα παιδιά

Η Ειρήνη Εμινίδου, ο Ζήσης Σούρλας και άλλα 17 άτομα, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ, ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Eναντίον τους στήθηκε από τους αστυνομικούς ένα εντελώς ψεύτικο κατηγορητήριο που αρχικά περιλάμβανε ακόμα και βαριά κακουργήματα.

Ο Εισαγγελέας απέσυρε τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο να τις στηρίξει, αλλά και επειδή αναπτύχθηκε άμεσα μια μαζική εκστρατεία ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Ωστόσο η Ειρήνη, ο Ζήσης και 17 ακόμα παιδιά που έτυχε να βρίσκονται στα Εξάρχεια εκείνο το βράδυ έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές κατηγορίες πλημεληματικού χαρακτήρα. Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί στις 11/3/2020 και χρειάζεται όλοι να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Η Ειρήνη Εμινίδου και ο Ζήσης Σούρλας είναι φοιτητές, μέλη της «Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα». Μια οργάνωση που εκφράζει δημόσια και κατ’ επανάληψη την άποψη ότι τα μπάχαλα και οι μολότοφ είναι πρακτικές βλαπτικές για το κίνημα. Μετά τη μαζική πορεία του Πολυτεχνείου πήγαιναν σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και τους συνέλαβαν. Πριν τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ  τους πήγαν σε ένα γκαράζ για να τους φωτογραφήσουν ώστε να μπορούν αργότερα να τους «αναγνωριστούν», ενώ από την ώρα που έφτασαν στη ΓΑΔΑ και για πολλές ώρες δεν τους επέτρεπαν να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους.

Η Ειρήνη, ο Ζήσης και τα παιδιά που συλλήφθηκαν στο ίδιο σημείο το βράδυ της 17ης Νοέμβρη είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις νέων ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και σκευωρία τους τελευταίους μήνες. Εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που έχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί και βγαίνει στους δρόμους!

Διεκδικούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική της καταστολής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας.

Για να καλυφθούν τα έξοδα για τη δίκη και την εκστρατεία αθώωσης των παιδιών οργανώνουμε εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η παράσταση Lemon με ελεύθερη συνεισφορά και σκοπό να καλύψει οικονομικά μέρος της εκστρατείας ενάντια στη σκευωρία της αστυνομίας.

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση – Ξεκίνημα

Ταυτότητα παράστασης:

Lemon
Βασισμένο στο Novecento
του Alessandro Baricco


Το πλήρωμα του Lemon:
Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κατασκευή πιάνου: Θωμάς Μαριάς
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός – Stage manager: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Graphic design: Ελένη Σαραντοπούλου
Video | Trailer: Παναγιώτης Αγκαβανάκης
Stunt rigger: Ηλίας Φωτεινός
Communication Manager: Ράνια Παπαδοπούλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μελαχρινός Βελέντζας

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900), Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Lemon | Μια ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών